Miloš Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Miloš Jovanović, koji će biti predsednički kandidat ispred koalicije NADA, naveo je da ambasadora Australije u Srbiji treba proglasiti personom non grata.

„Politički progon i šikaniranje Novaka Đokovića, državljanina Srbije, završeno sramnim arbitrarnim postupanjem i odlučivanjem Federalnog suda kojim je odbačena Novakova žalba na odluku australijske vlasti o deportaciji, ne samo da je naneta nemerljiva šteta najboljem sportisti sveta, već su poniženi država Srbija i svi njeni građani i duboko povređena nacionalna osećanja Srba“, izjavio je Jovanović, a saopštila je koalicija NADA.

On je u pisanoj izjavi naveo da „zato Srbija na bahato i neprijateljsko ponašanje australijskih vlasti mora da odgovori na odlučan primeren način: da ambasadora Australije u Srbiji proglasi ‘personom non grata’, a da na konsultacije povuče svog ambasadora u Australiji“.

„Ne može se ćutke posmatrati vređanje i ponižavanje Srbije, njenih organa i građana, kakvom je naša država izložena poslednjih dana od strane pre svega australijske Vlade i zato je ovakava reakcija opravdana i neophodna“, rekao je Jovanović.

BONUS VIDEO Saša Ozmo i Jovana Jovančić: Vikend odluke za Novaka Đokovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare