Foto: N1

Član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš je u Novom danu, na pitanje hoće li SSP podržati predsednika Aleksandra Vučića ako potpiše ili ne potpiše evropski plan, rekao da „nikad neće biti opozicija Srbiji da bi srušili Vučića“. „SSP Vučića nikada nije i ne podržava ni u čemu, ali moramo podržati Srbiju u njenom nastojanju da se izbori za ono što je njeno na Kosovu. Ne podržavamo Vučića, podržavamo ono što je dobro za Srbiju“, rekao je on.

Osvrćući se na situaciju na Kosovu i Metohiji Miljuš je naveo tri imena – Stefan, Miloš, Lazar, imena tri dečaka napadnuta u januaru na Kosovu, prenosi N1. 

„Vi i ja smo jutros poljubili decu kad su izašli, neko ide u školu, neko ne, a majke kad poljube decu na Kosovu razmišljaju da li će im se dete vratiti prebijeno ili će neko na njega pucati. Svi koji pričaju na temu Kosova imaju obavezu da se ponašaju odgovorno i racionalno, ako ni zbog čega drugog, onda zbog Stefana, Miloša, Lazara i svih Stefana, Miloša i Lazara koji žive danas na KiM“, kaže.

Prema njegovim rečima, „ta Skupština i ti naprasni pozivi za jedinstvo imaju mnogo nedostataka“.

„Mi deset godina živimo u društvu u kom je suspendovan svaki mogući dijalog, pa onda bez dijaloga ne možete doći do jedinstva ni u jednoj temu. SSP ide na tu sednicu, jer se ne možemo ponašati kao kibiceri“, kaže.

Kako je rekao, „nema prekida razgovora“.

„Moramo da razgovaramo o svemu osim o tome da Srbija treba da prizna Kosovo. Hoćemo da uradimo sve da Srbija što pre postane deo EU, jer je to najbolje mesto u kome će živeti ljudi, hoćemo da napravimo sveobuhvatan plan za Kosovo“, kaže on.

Govoreći o poseti evroparlamentaraca, kaže da je to „projekat unutar EP koji je prema njegovom uverenju pogrešan“.

Ceo tekst možete da pročitate na sajtu N1

BONUS VIDEO: Milanović: Anektirali smo Kosovo, mi i međunarodna zajednica smo ga oteli od Srbije

Komentari

Svi komentari (0)