Srdjan Milivojevic
Srđan Milivojević Foto:FoNet/Milica Vučković

Nadmena bahatost koju je demonstrirao predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare prema Filipu Lukiću, novinaru N1 televizije, zaslužuje osudu svih novinara i svih aktera na političkoj sceni Srbije, kaže funkcioner Demokratske stranke Srđan Milivojević.

„Na pitanje zbog čega je sazvao vanrednu konferenciju za novinare povodom posete Angele Merkel na kojoj se pojavio u društvu ministra policije i finansija, ali ne i ministra spoljnih poslova, Aleksandar Vučić se salvom neprimerenih komentara obrušio i na novinara, i na televiziju N1. Ovakav neprimeren nastup gde se na pitanje ne odgovara snagom argumenata, već snagom nagomilane bahatosti i primitivizma, prilikom čega se koferencije za novinare koriste za obračun sa opozicijom i vređanje novinara koji nisu po volji režima, najbolji su dokaz da oni koji nisu u stanju da vladaju sobom ne mogu da vladaju i Srbijom. Umesto da svog partijskog šefa opomenu da se ovako ne komunicira sa novinarima, dvojica ministara su sa odobravanjem reagovala na ovaj ispad Aleksandra Vučića“, piše u Milivojevićevom saopštenju.

Kako je dodao, konferencije za novinare predsednika Srpske napredne stranke odavno su postale „festival besmisla, bahatosti i prostote svake vrste“.

„Ali zahvaljujući pitanjima nezavisnih novinara one su i svojevrstan test ličnosti. Filip Lukić je demonstriranom lekcijom o novinarskoj i ljudskoj hrabrosti, građanima Srbije pružio još jednu priliku da vide da je svu vlast u Srbiji prigrabio jedan labilan pojedinac. Aleksandru Vučiću je najbolje da se navikava na pitanja koja mu nisu po volji, jer će mu tužilac za organizovani kriminal uskoro postavljati mnogo nezgodnija pitanja“, zaključio je Milivojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare