Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević upitao je da li će predsednik Aleksandar Vučić odgovarti, nakon izjave da je on naložio rušenje u Savamali.

„Juče je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle 7 godina ćutanja konačno priznao da je lično on naredio rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici, 24. aprila 2016. godine. Posle eksplicitnog priznanja istaknutog člana SNS Veljka Belivuka 2022. godine, da je zajedno sa Zvonkom Veslinovićem učestovao u rušenju u Savamali, sada imamo kompletnu sliku ovog kriminalnog događaja kada je srušen pravni poredak Srbije“, rekao je Milivojević.

On je podsetio da je na suđenju, Belivuk je izjavio da ukoliko tužilac nastavlja da izmišlja i podmeće dokaze protiv ove grupe, on će progovoriti o mnogim kriminalnim delima koje su radili za ovu vlast.

„Više puta je Belivuk rekao da je za potrebe ove vlasti radio šta treba. Veselinović je dovođen u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, a sa tim ubistvom ga ne povezujem ja, nego neke druge zemlje i međunarodne organizacije. Sale, koji se pominje u izjavi Veljka Beliuka je Aleksandar Stanković koji je ubijen. Samo dva dana posle rušenja, napali su Miloša Vazuru pred kamerama ispred stadiona Partizana. Vučić je priznao da je on kriv za Savamalu i pitam kada će biti saslušan Vučić zbog rušenja u Savamali“, rekao je on.

Bonus video: Bojan Pajtić o Vučiću: Čovek živi svoj san, prazni svoje frustacije i komplekse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar