Foto: N1

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke (DS) rekao je ispred Crkve Svetog Marka da je lažna dilema da li treba prihvatiti mandate ili ne i poručio da opozicija traži poništavanje izbora.

Na pitanje novinara N1 šta će biti sa mandatima i da li će biti prihvaćeni, Milivojević je rekao da se mandati po automatizmu dodeljuju.

PROČITAJTE JOŠ...

„To je jedna lažna dilema, nemamo uopšte potrebe da raspravljamo šta sa mandatima na pokradenim izborima. Naš zahtev je da se izbori ponište, kada se oni ponište, onda ta priča o mandatima pada u vodu. Ako ne dođe do poništavanja izbora, ne postoji zakonska mogućnost da kažete mandat ne želim. Mi smo danom kandidovanja za parlamentarnim izborima, mandati nam po automatizmu priznaju. Možete da se ne pojavite kao poslanik, ali on vam pripada i vi ste narodni poslanik do trenutka kada odlučite da podnesete ostavku. 2022. godine Gordana Matković je izabrana za poslanicu DS pa je podnela ostavku, pa je tek nakon 14 dana zasedao Administrativni odbor. Postupak prihvatanja jedne ostavke trajao je skoro tri meseca, što može da se ubrza, ali znamo sa kakvim režimom imamo posla. Zahtevamo poništavanje izbora, zahtevamo da se raspavlja o odgovornosti režima, istrajavaćemo u institucijama u toj borbi“, rekao je Milivojević za N1.

Sve informacije sa večerašnjeg protesta pratite u blogu uživo na Nova.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar