Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na večerašnjem protestu "Srbija protiv nasilja" da raspiše i održi vanredne beogradske i parlamentarne izbore do kraja ove godine. On je u obraćanju građanima rekao da će u izbornoj noći ispred Skupštine Srbije "svi oni biti 'čuvari kutija'".

Milivojević se građanima obratio nakon opozicionog poslanika Aleksandra Jovanovića Ćute i tom prilikom je u obraćanju građanima poručio da će „čuvati izbore i pobedu“.

„Aleksandre Vučiću, slušaj šta ti kaže Srbija. Nemoj se ponašati kao hodajuća enciklopedija psihijatrije, mi smo tražili da raspišeš i održiš izbore do kraja ove godine. Zahtevi su jasni i precizni“, istakao je Milivojević.

On je naveo i kako građani ovde „ne šetaju, već protestuju“.

Srđan Milivojević i Zlatko Kokanović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Mi marširamo ka slobodi svake subote. Mi protestujemo, ne šetamo. Kažemo imaće nas 100.000 u izbornoj noći pred ovom zgradom. Ili mi ili on, tužna je zemlja kad kažem on, a svi znate na koga mislim“, rekao je Milivojević ispred Skupštine Srbije.

„Ljudi, ovo nije borba za vlast, ovo je borba za slobodu… Niko se ovde ne bori za vlast“, dodao je poslanik DS-a.

Inače, Milivojević na početku obraćanja održao besedu i simbolično je bacio „jaram ropstva“.

Srđan Milivojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Hrabri ljudi, pozivam vas da bacimo jaram ropstva sa naših vratova i da raskujemo ropske lance i da pokažemo tiraninu kako u Srbiji okovi lako postaju krila“, izjavio je poslanik Demokratske stranke.

„Ili Srbija ili mafija i zato dole tiranin, živela slobodna Srbija, Dajem reč da će u našim rukama biti zastava slobode“, zaključio je Milivojević na kraju svog govora.

Opširnije o večerašnjem protestu „Srbija protiv nasilja“ čitajte u našem lajv blogu.

Srđan Milivojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar