srbija holokaust
Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Vlada Srbije danas će razmatrati predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odobri milion evra pomoći Hrvatskoj, a nakon zemljotresa u kojem je stradalo najmanje sedmoro ljudi.

Kako je za Nova.rs potvrđeno u Vladi Srbije, Vučić je uputio pismo Vladi da se milion evra iz slobodnih sredstava prebaci Vladi Hrvatske kao pomoć.

Taj predlog bi danas trebalo da bude razmotren na redovnoj sednici.

Jak zemljotres jačine 6,2 stepena Rihterove skale pogodio je juče centralnu Hrvatsku. Epicentar je bio u Petrinji koja je potpuno srušena, a najmanje sedam osoba je izgubilo život, uključujući dva deteta. Potres se osetio se u Srbiji.

Jutros su Hrvatsku pogodila još dva potresa. Zemljotres jačine 4,7 Rihtera pogodio je rano jutros u 6.16. sati Hrvatsku, a kako prenosi EMSC, epicentar potresa je udaljen 18 kilometara zapadno od Siska. Deset minuta kasnije zabeleženo je novo podrhtavanje tla, jačine 4,8 Rihtera, čiji epicentar se nalazi 46 kilometara jugoistočno od Zagreba.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je zabeležno 39 potresa.

Predsednik Srbije rekao je juče da je Srbija spremna pruži svaku vrstu pomoći i podrške Hrvatskoj, posle najnovijeg zemljotresa.

„Ako možemo da bilo kako pomognemo kao Srbija, pomoći ćemo. Veoma mi je žao i spremni da prižimo svaku vrstu pomoći, finansijsku, tehničku“, naveo je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare