Radoslav Rale Milenković Foto: Ivan Dinić/Nova S

“Prostačenje vidim u Skupštini, predsedniku, ministru koji otvara puteve. To su pre svega prostaci i neznalice, ja sam to govorio uvek”, rekao je glumac Radoslav Rale Milenković gostujući u emisiji “Utisak nedelje” i izjavio da se neće baviti politikom, ali da će nastaviti da komentariše sve što nije u redu u Srbiji sve dok bude postojao i jedan čovek da to čuje.

Milenković je rekao se neće politički aktivirati, ali da će nastaviti da komentariše sve što nije u redu u Srbiji.

“Uvek ću rado javno reći ono što mislim, a ima puno toga što se tiče viđenja onoga gde živimo. Kao građani smo izloženi torturi, neophodno je da se o tome govori”, rekao je Milenković.

Istakao je da će ono što govori smatrati smislenim sve dok postoji barem jedan čovek koji će da čuje.

Povezane vesti:

“Nije tema da li ćemo pobediti, poenta je da kažemo ono što mislimo i kako se osećamo kad pogledamo ovu simulaciju društva”, rekao je glumac.

Na pitanje da li ima nadu da će se stvari promeniti, rekao je da nije optimističan.

“Nemam ja nadu da će stvari da se promene, moja nada leži u snazi svakog od nas da izdržimo. Nije to oročeno. Moja nada leži u istoriji, nečemu što je mehanizam sveta. Nada leži u dijalektici, da će sredstva kojima se sve ovo obavlja biti nedovoljna i da će morati da se promeni sve, ne znam kako. Možda i na gore, ako još gore postoji”, rekao je.

Naglasio je da ne vidi da će neka partija da reši problem.

“Meni je najveći problem nedostatak svesti, to prostačenje i sunovrat opšte kulture, to kakvi nam maturanti stižu na fakultet, koga srećeš na ulici, kakve razgovore vode oni koji su naša budućnost i nada”, rekao je.

Ocenio je da nas okružuje pohlepa, bahatost, nezananje.

“Prostačenje vidim u Skupštini, presedniku, ministru koji otvara puteve. To su pre svega prostaci i neznalice, ja sam to govorio uvek. Istina, nisu ni ovi pre bili neki znalci. Pitanje je bahatosti i uzurpacije da ti o svemu odlučuješ, da prodaješ, da teraš pacove i narkomane, zidaš kule… To je sve ok, ali barem da bude bez leks specijalisa, kao i da vidimo koliko sve to košta”, rekao je.

Naveo je da mu jako smeta što se krije cena spomenika Stefanu Nemanji.

Radoslav Rale Milenković Foto: Ivan Dinić/Nova S

“To su naše pare. Ja sam odavno svima njima dao otkaz. Mi kroz carinske papire za spomenik koji je odvratan, znamo da je najmanje 18 miliona evra cena. Dakle, šest novih i opremljenih pozorišta, šest hramova kulture, duha i identiteta je tamo izliveno u neko jaje, žir, nije ni važno. Nedopustivo je da ne znamo koliko to košta. Meni je to problem, zato ne vidim nadu”, rekao je.

Ocenio je da “živimo u gnoju i pomijama”, kao i da ima puno simptoma truleži našeg društva.

“Razoren je sistem vrednosti i obrazovanja. U kakve će škole ići oni koji se sada rađaju u Narodnom forntu? Jesmo li zaboravili preplanulog ministra? Mi nećemo moći više svoj jezik da govorimo. Pogledajte Skupštinu. Pa da li je to 250 prvaka našeg naroda? Pogledajte Vladu. Jesu to najsposobniji?! Šta može Toma Mona da radi osim što može da vodi firmu? Kako može u moje ime da gradi tunel? To je neka srednja stručna sprema, bežanje sa časova. Šta ti ministri znaju? Šta zna Zoka? Kako Brnabićka može da povede Vladu jedne zemlje, koja uzima sve što se sliva u jednu zemlju?”, rekao je Milenković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare