Foto:EPA/ZSOLT CZEGLEDI

Bivši predsednik opštine Nova Crnja i nosilac liste za lokalne izbore u toj opštini Pera Milankov optužio je aktuelno rukovodstvo te lokalne samouprave da gradjanima romske nacionalnosti deli po 2.000 dinara kako bi na lokalnim izborima glasali za SNS, objavio je "Danas" u izdanju za četvrtak.

Milankov je redakciji „Danasa“ dostavio i službene beleške sačinjene u policijskoj stanici u Novoj Crnji u kojima tvrdi da je organizovano lepljenje uvredljivih nalepnica sa njegovim likom, te da lokalna vlast preti otkazima i zastrašuje gradjane pričom da će on biti uhapšen na dan izbora, kako ne bi glasali za njega.

Milankov je redakciji „Danasa“ poslao i audio snimak, uz tvrdnju da je na njemu zabeleženo svedočenje muškarca romske nacionalnosti iz Aleksandrova, na kome muškarac tvrdi da su predsednik opštine Nova Crnja i njegovi saradnici delili Romima po 2.000 dinara, da bi na izborima glasali za lokalnu listu Srpske napredne stranke (SNS).

„Zvali su svakog, nekog na telefon, a koga nisu mogli na telefon, poslali su jednog čoveka da ih zove. Kako dodju tako odmah ‘ti si taj i taj’, odmah ga upišu, 2.000 odmah, kad se završi, čim izadju napolje dobiju još dve hiljade“, izgovara muškarac na audio snimku koji je dostavljen redakciji.

Milankov je prijavio uznemiravanje, uvrede i pretnje koje su mu upućene, o čemu je u policijskoj stanici i sačinjena službena beleška.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar