Foto: NOVA S

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo u Srbiji Milan Antonijević u emisiji "Među nama" govorio je o bazi podataka vezanoj za koronavirus, informacionom sistemu i budućoj vladi.

Antonijević je rekao da su organizacije civilnog društva tražile od države da im dostavi brojne podatke o broju obolelih od korone i da im da pristup bazi podataka,  podsećajući da i sam zakon nalaže da se ove baze otvore.

„U ovom trenutlku podneta je žalba Povereniku, ide se dalje, organizacije će istrajati na traženju podataka, a i država s druge strane na drugačiji način prilazi tome i nadam da će shvatiti koji je značaj tačnih podataka i sklanjanja bilo kakve sumnje sa brojeva koji se iznose“, rekao je on.

Na pitanje da li je ovo rezultat rada vlade Ane Brnabić, koja je najavila digitalizaciju, a sada imamo apsurd i bazu u koju svako ukucava podatke po nahođenju, tu su i kašnjenja podataka po dve nedelje, Antonijević je rekao da je to baza koja se vodi na osnovu zakona, baza koja je doneta od otpočinjanja pandemije i da su zato postavljena brojna pitanja.

Govoreći o konsultacijama koje vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa strankama o budućoj vladi, on je rekao da je važno utvrditi kakva je budućnost Srbije i sa kim treba razgovarati.

Prema njegovom mišljnju , treba se obratiti i onima koji nisu učestvovali na izborima, građanima koji su se ipak odlučili da ostanu kod kuče i time poslali jasnu poruku.

O čemu je još govorio Milan antonijević pogledajte u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar