Mila Popović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prva na listi "Srbija protiv nasilja" za beogradske izbore Mila Popović je večeras, ispred Republičke izborne komisije (RIK), pozvala na nastavak mirnih protesta, a za inicidente u nedelju uveče, optužila je - vlast.

Ona je, na osmom protestu, kazala agenciji Beta da su zahtevi te koalicije isti kao i do sada, da traže poništavanje izbora, te dodala da je sada potpuno jasno da je vladajuća koalicija izgubila izbore u Beogradu.

Kazala je da očekuju i pozivaju na mirne proteste, a da je, kako je ukazala, „za proteste od sinoć isključivo kriva vlast“.

Prema njenim rečima, sinoćna ideja je bila da gradski odbornici i poslanici mirno udju u Skupstinu grada i da se sa balkona obrate gradjanima koji su se okupili „nezadovoljni što su izbori pokradeni”.

I međunarodni i domaci posmatrači, kako je rekla, konstatovali su da je bilo kupovine glasova, fotokopiranih glasačkih listića i da su dovođeni ljudi iz drugih gradova da glasaju u Beogradu.

„Za sve što se sinoć desilo je kriva vlast. Oni su se, tvrdnjama da nije bilo fantomskih birača i da su to bili najregularniji izbori do sada, smejali u lice građanima koji su izašli na ulice“, rekla je Popović.

Kazala je i da su im građani javljali da je na sinoćnjim protestima bilo dosta prpvokatora koji su pokušavali da izazovu incidente i isprovociraju nasilje.

Kako je kazala, policija je bila vrlo nasilna, a predsednika opštinskog pdbora SSP Grocka, Željka Vagića, policajac je grubo bacio na pločnik i slomio mu nogu.

„On je primljen u Urgentni centar i sada je prebačen na Banjicu. Ovih dana će imati operaciju“, dodala je Popović.

Sve vesti pratite na našem BLOGU UŽIVO.

BONUS VIDEO: Građani skandiraju „mafija, mafija“ ispred 29. novembra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar