Đorđe Miketić Foto: Zajedno

Poslanik opozicione stranke Zajedno Đorđe Miketić saopštio je da je režim uvezao novo biračko telo jer ga ovo ne želi.

„Fantomski“ birači dolaze iz druge države da glasaju na lokalnim izborima u Beogradu. Svi smo svedočili logističkom centru „fantomskih“ birača u Areni i na drugim mestima u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Navode da se procenjuje da je čak 20.000 „fantomskih“ birača uvezeno u Srbiju kako bi na lokalnim izborima u Beogradu glasalo za Srpsku naprednu stranku.

Đorđe Miketić Foto: Ivan Dinić/Nova

„Ljudi koji su organizovali da ‘fantomski’ birači glasaju u Beogradu moraće da budu privedeni pravdi i da odgovaraju pred zakonom“, navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je pre mesec dana Gradski odbor stranke Zajedno ukazivao na masovno i sistematsko lažno prijavljivanje građana na adrese u Beogradu na kojima oni ne žive.

„Sada svedočimo da su se naša saznanja obistinila i da je Srpska napredna stranka ne samo prijavljivala ‘fantomske’ birače u Beogradu, već je za te birače organizovala prevoz do Beograda, a potom i do biračkih mesta na kojima su oni glasali“, stoji u saopštenju.

Dodaju da se svi koji veruju u osnovni princip demokratije, pravo na izbor i u pravnu državu ovome moraju suprotstaviti.

„Pozivamo sve političke činioce u Srbiji i međunarodnu zajednicu da ne ostanu nemi na ovu brutalnu krađu, a građanima poručujemo da budu spremni da brane izbornu volju građana koju je Srpska napredna stranka pokušala brutalno da prekroji“, zaključuje Zajedno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare