Aleksandar Šapić Đorđe Miketić Foto:TANJUG/ BEOINFO/ Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je da ove godine neće biti organizovanog novogodišnjeg vatrometa u prestonici, međutim po običaju je opet slagao, navodi Đorđe Miketić, funkcioner stranke Zajedno i kandidat za poslanika na listi "Srbija protiv nasilja".

Naime, Šapić je ranije najavio da grad Beograd ove godine neće organizovati novogodišnji vatromet već da će se novac uplatiti organizacijama za zaštitu životinja, podseća Miketić, napominjujući da je odluka o odustajanju od vatrometa bila za pohvalu, iako nije navedeno koliko novca će biti uplaćeno, niti kojim nevladinim organizacijama i društvima za zaštitu životinja.

Međutim, po običaju, Šapić je slagao, kaže Miketić i navodi dokumenta koja to i dokazuju, odnosno u kojima se naređuje obustava plovidbe brodova 31. decembra jer će biti organizovan vatromet sa vode za novogodišnju noć.

Foto:Privatna arhiva

Kako se može videti u saopštenju brodarstvu koje je izdalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture od 27. decembra ove godine, naređena je obustava plovidbe za sva plovila od 23 h 31. decembra do jedan sat nakon ponoći 1. januara 2024. zbog „aktivnosti tokom organizovanja Novogodišnjeg programa u organizaciji grada, emitovanja svetlosnih efekata i ispaljivanja vatrometa“.

Takođe, Miketić navodi i da je zbog protesta građana zbog izborne krađe promenjena lokacija dočeka Nove godine, „pa umesto ispred Skupštine Srbije na brzinu sklepana proslava ‘za mlade’ biće organizovana na Trgu Republike“.

„Ne postoji ništa preče od protesta za poništavanjem izbora na svim nivoima, niti se Beograđani mogu radovati novoj godini u kojoj ih ponovo čeka nelegitimna vlast Šapića i SNS -a namaknuta masovnom krađom glasova. Beograđanima je ukradena pobeda i za nju će se izboriti na ulici“, poručio je Miketić.

BONUS VIDEO: Kako je Šapić sredio javni prevoz, fali 500 vozača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare