Đorđe Miketić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslanik Zajedno Đorđe Miketić kaže da se gradonačelnik Aleksandar Šapić "pogubio" i da su Beogradu hitno potrebni izbori.

„Gradonačelnik Šapić je najavio krivične prijave protiv odgovornih koji su potpisali ugovore sa Kentkartom. Međutim zaboravio je da kaže da je on bio pomoćnik gradonačelnika Beograda u momentu kada je prvi ugovor potpisan, bio je u gradskoj vlasti i ubeđivao je građane da je to dobar posao. Kada je 2021. godine potpisivan novi, još duži i još štetniji ugovor, bio je ne samo predsednik opštine Novi Beograd, već i odbornik u gradskoj skupštini, što je inače protivzakonito, ali se postavlja pitanje kako je tad glasao u skupštini grada? Zašto su on i odbornička grupa SPAS podržali nov ugovor sa Kentkartom? Da li je tada išta rekao o štetnosti ovog ugovora, i zašto nije? Ako već najavljuje krivične prijave protiv odgvornih za ovaj katastrofalni ugovor, da li će i protiv sebe podneti tužbu“, pita Miketić.

Kako dalje navodi, Aleksandar Šapić je odgovoran za ugovor sa Kentkart-om, a sada bi da se izvuče.

„I to nuđenjem koruptivnih dilova ispod stola, i sve dublje propada. Mi smo se bunilil 2021. protiv novog trinaestogodišnjeg ugovora za Bus Plus, pozivali gradsku vlast na javnu raspravu, napravili smo seriju tribina, predali smo peticiju ponudili alternativno rešenje, ali bez ikakvog kritičkog stava u gradskom parlamentu i bez opozicije – sve je prošlo glatko i po dogovoru“, kaže Miketić i dodaje:

„Zašto se Šapić tek sada setio da je ugovor grada sa Kentkartom izuzetno štetan po Boegrađane i nasilnim raskidanjem ugovora dovodi do situacije da ćemo svi plaćati penale ovog raskida? Jednostavan je odgovor, njemu treba par populističkih mera na kratak rok kao što su pojeftinjenje karte i besplatan prevoz za školarce, novo zapošljavanje partijskih kadrova za kontrolore i neophodan mu je novac od naplate da bi imao veći manevarski prostor za nastavak svojih sumnjivih šema jer ga jedino zanimaju skorašnji izbori u Beogradu. Šteta koju čini gradu i građanima ga ne zanima, jer dok penali budu stigli na naplatu, Šapić već neće biti na ovom mestu i građani će moći samo da ga psuju u bradu dok grad bude isplaćivao mesečne kazne ovom preduzeću. Takođe, Kentakartu je nuđena direktna pogodba za nekakav novi unosan a sumnjiv posao što je međunarondni presedan i sramota koja će dugo još pratiti beogradskog gradonačelnika, ali i sve Beograđane, nažalost. Šapić se pogubio, a grad tone u rasulo. Hitno nam trebaju beogradski izbori“.

BONUS VIDEO: Šapićevi problemi sa prezentacijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar