Đorđe Miketić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Narodni poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić izjavio je danas FoNetu da će oni podržati najavljene blokade Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS).

„Mi ćemo zajedno sa građanima, kao i do sada, nastvaiti da podržavamo svaku blokadu auto-puta i drugih lokacija čiji je cilj ukidanje projekta Jadar koji nam ponovo podmuklo nameće kompanija Rio Tinto“, rekao je Miketić.

On je istakao da su blokade do sada organizovane vikendom, jer tada ljudi mogu da izdvoje vreme za aktivizam, dodavši da veruje da će tako i sada biti.

Miketić je rekao da Skupština ne može usvojiti nastavak projekta Jadar, jer ona nije ni izglasala njegov prekid, već je to uradila Vlada Srbije, kada su ih na to primorali građani dvomesečnom blokadom puteva širom Srbije.

„Ono što Skupština može i mora je da hitno otvori rasrpravu o Zakonu o zabrani rudarenja litijuma i bora“, kazao je Miketić, istakavši da se predsednik Skupštine pravi „nemušt“ kada je to u pitanju.

Upravo zato će, kako kaže, u Loznici organizovati sednicu skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine, čiji je predsednik Aleksandar Jovanović.

Kako je istakao, Jovanović je pozvao ne samo članove odbora i poslanike, već i minsitarku zaštite životne sredine Irenu Vujović, kao i profesore i stručnjake koji se bave ovom temom i lokalno stanovništvo, koje je najviše ugroženo ovim projektom.

Napomenuo je da će sa svim ekološkim organizacijama sarađivati.

„U Gornjem Milanovcu smo napravili akcioni tim za blokade, koji su činile ekološke organizacije Srbije, a ideja je da ponovo napravimo široki front kako bismo odbranili Srbiju od devastiranja“, rekao je Miketić.

BONUS VIDEO – Vlada Srbije ugovara fabriku baterija: Gradiće je kompanija u koju investira i Rio Tinto

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar