Đorđe Miketić Foto:Zoran Lončarević /Nova.rs

Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić naveo je danas da je nakon pritiska javnosti, studentskog protesta i peticije koja je za tri dana prikupila više od 3.000 potpisa nezadovoljnih Pančevaca, vlast u Pančevu je "pokrenula krizni PR menadžment".

„Prvo su najavili dodatne polaske voza iz Vršca, potom su danas, naprasno utvrdili grešku u svom računu te studentima odredili cenu mesečne karte od 3.900 dinara umesto 5500. Što deluje kao smanjenje za 1.600 dinara, a ustvari je poskupljenje za 1.600 dinara jer je prethodna cena bila 2.400“, rekao je Miketić.

On je dodao da su nadležni tako u stvari „odustali od drastičnog poskupljenja karte za 127 posto, na poskupljenje karte za oko 60 odsto“.

„Najnovija podvala PR tima pančevačke uprave je najava nekakvog Panvoza koji je navodno dogovoren i sigurno će nekada saobraćati. Shvatamo da je pančevačka vlast u panici jer ih je ovaj protest pogodio tačno tamo gde najviše boli – a to je monopol Pantransporta, i smešni su ovi pokušaji pasivizacije građana“, rekao je Miketić i dodao:

„Stoga, iako su studenti dobili neko umanjeno poskupljenje, ostale kategorije stanovništva nisu ovim ‘novim’ obračunom uključeni i svi su jednoglasni da zakazani protest, ispred gradske uprave u 12 časova – ostaje. Sve dok se ne ukine monopol autobuskog prevoznika, Pančevci nikada neće biti mirni koliko će im se prevoz naplaćivati.“

On je istakao da zahtevi studenata i građana ostaju isti, a to su subvencije studentima i đacima za mesečne karte (za bilo koji prevoz – i voz i autobus) i produžetak linije BG voza do Pančeva.

„Zato, dragi Pančevci, dođite da kažemo da je monopol neprihvatljiv, da je javni prevoz opšte dobro, da su studenti i đaci naš resurs a ne trošak i da pokažemo solidarnost jedni sa drugima“, naglasio je Đorđe Miketić, narodni poslanik i poretač peticije za povratak BG voza do Pančeva.

BONUS VIDEO – Pančevci se bune zbog cene prevoza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar