Foto: Ne davimo Beograd

Prvog dana prikupljanja potpisa za parlamentarne i lokalne izbore opozicija je već naišla na opstrukciju vlasti. Prema rečima Đorđa Miketića ispred koalicije "Moramo" notari i overitelji masovno otkazuju izlazak na teren, zbog čega je nemoguće prikupiti potpise za listu.

Kako mediji bliski vlasti objavljuju, SNS i Aleksandar Vučić će u 15 sati predati listu za parlamentarne i lokalne izbore, nakon čega će njihova lista biti ozvaničena pred aprilske izbore. Dok jednima teče „med i mleko“, opoziciju ponovo muče stare brige – notari i overivači naprasno otkazuju svoje izlaske na teren.

Ovo je za Nova.rs potvrdio predstavnik koalicije „Moramo“ u Beogradu Đorđe Miketić koji je naglasio da je od 14 lokacija u Beogradu na kojima je trebalo da se prikupljaju potpisi na čak sedam notari nisu mogli da izađu na teren.

„Rekli su da je u pitanju državni praznik i da imaju manje ljudi pa ne mogu da izlaze na teren. Na nekoliko mesto je baš evidentno da neće da izađu overitelji i notari, a možda ni sutra nećemo moći da računamo na njih. Samo u Beogradu, umesto predviđenih 14 lokacija, mi smo spali na sedam zbog otkazivanja. Kada je o ostatku Srbije, situacija je još teža jer po mestima imamo samo po jednu lokaciju gde se skupljaju potpisi, a i to jedno je otkazano“, priča Miketić za Nova.rs.

Đorđe Miketić Foto:Nova.rs

On je istakao da je jedan od konkretnih primera Topola, gde su predstavnici koalicije „Moramo“ još juče uputili zahtev za overavanje potpisa.

„Iz opštine kažu da nemaju dovoljan broj ljudi, a opština je puna overivača koji to rade za SNS“, zaključio je naš sagovornik.

Bonus video: Borko Stefanović pored kuće u kojoj su prijavljeni SNS „glasači“

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare