Zoran Mijatović Foto:N1

Kandidat za narodnog poslanika Koalicije za mir Zoran Mijatović ocenjuje da će ta koalicija ako uđe u skupštinu biti glas razuma i da je saradnju sa LDP i Čedomirom Jovanovićem prihvatio zato što mu je bliska politika koju zastupaju i da bi podržao nekoga ko zna šta je bitno za drzavu u godini pred nama.

Mijatović dodaje da je na listi formalno kao nestranačka ličnost, ali da prihvata u potpunosti političke stavove Koalicije za mir, kao i Čedomira Jovanovića za koga kaže da se u prošlosti pokazao kao neko ko je pokretač promena i ko zna šta je važno za jedno društvo, ko je ostao dosledan idejama za koje se zalaže od kad je ušao u politiku do danas, navodi se u saopštenju koalicije.

„Između nas dvojice nisu potrebne članske karte da bismo sarađivali. Jovanović zna da sam iskren kada iza nečega stanem svojim imenom i prezimenom, a zna i zašto to radim. Zato što nije vreme da ćutimo i gledamo kako Srbija ide jedan korak napred, pa tri unazad“, objašnjava Mijatović.

Bivši zamenik načelnika Državne bezbednosti dodaje i to da ima dovoljno i znanja i životnog iskustva da pomogne u tom poslu i da je navikao da štiti državu i njene interese.

„Sada bi to bilo iz poslaničke klupe, ali pristup je isti, odgovornost i posvećenost“, kaže Mijatović i napominje da šansa za naše društvo ne može biti, kako kaže, nepredvidiva politika koalicije na vlasti, malo Evropa, malo Rusija ili Kina.

Osvrćući se na vlast i ubistvo Zorana Ðinđića kaže da „znamo ko su izvršioci samog ubistva Ðinđića, ali ne smemo da prestanemo da tražimo one koji su im dali političku podršku“. i da ćer samo Koalicija za mir istrajati u traženju odgovora na to pitanje.

Mijatović se nada da će „cirkusku atmosferu“ u parlamentu zameniti ozbiljniji poslanički sastav i na kraju zaključuje:

„Nadam se da će LDP sa Koalicijom za mir biti u njemu, jer je važna ta raznolikost koju ona donosi. Parlament će raditi ko god da uspe da u njega uđe, a to zavisi samo od podrške građana i nikoga više.“
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare