Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENEGETIKE/ ZORAN PETROVIC

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da je Pokret "Ne davimo Beograd" nastavio da iznosi neistine o projektu "Jadar", a optužbe tog pokreta, koji navodi da Mihajlović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprovode "promotivnu kampanju za kompaniju Rio Tinto", kao "zlonamerne".

„Pre no što nekog napadnete, barem se upoznajte sa činjenicama, a činjenice su da kompanija Rio Tinto u Srbiji vrši geološka istraživanja još od 2004. godine, ali da nije dobila ni odobrenje za eksploataciju, niti da postoji potpisan ugovor sa tom kompanijom. Da li će ga biti, zavisiće, najpre, od rezultata studije uticaja na životnu sredinu, koja još nije završena, kao i od stava građana na referendumu“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Pročitajte još...

Rekla je da namera nije da referendum sakrije činjenice, kao što tvdi „Ne davimo Beograd“, već suprotno – da se građani izjasne o projektu „Jadar“ kada budu završene sve studije i budu poznate sve činjenice.

„Oni koji napadaju već samu najavu referenduma, izgleda da nisu tako sigurni da većina građana, pre svega oni koji žive u Mačvanskom okrugu, deli njihovo mišljenje. Za nas je bitna istina i samo istina i zato nećemo dozvoliti nikome da neistinama i paušalnim optužbama manipuliše građanima“, rekla je Mihajlović.

Pokret „Ne davimo Beograd“ ocenio je danas da je najava referenduma o eksploataciji ruda u Zapadnoj Srbiji, koju je najavio predsednik Aleksandar Vučić, nedopustiva manipulacija javnošću.

„Najava referenduma služi da se od javnosti sakrije činjenica da je Rio Tinto već počeo radove na ispitivanjima ruda, otkupu zemljišta i promotivnoj kampanji koju sprovode Vučić i (Zorana) Mihajlović. Upravo je to ono što nas najviše brine. Činjenica da su najveći zagovarači i promoteri ove kompanije u Srbiji upravo oni koji bi trebalo da čuvaju interes građana, a to je vlast naše države“, ocenio je „Ne davimo Beograd“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar