Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGRTIKE/ ZORAN PETROVIC/

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović kazala je da je ponosna što su predlozi Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakon o zabrani diskriminacije konačno u parlamentu.

„Kao neko ko se godinama unazad bori protiv nasilja nad ženama i diskriminacije, kao i za poboljšanje položaja žena i njihovo veće uključivanje u politički, ekonomski i društveni život zemlje, ponosna sam što su predlozi zakona o rodnoj ravnopravnosti, krovnog u ovoj oblasti i zakona o zabrani diskriminacije konačno u parlamentu“, navodi Mihailović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Prema rečima Mihailović, veruje da će zakoni uskoro biti usvojeni, jer predstavljaju bazu za stvaranje društva jednakih mogućnosti za sve građanke i građane Srbije.

Ona je istakla da ne razume zašto bi bilo kome smetalo da žene, kao i muškarci, imaju jednake uslove da žive, rade i razvijaju se.

„Ne vidim logiku u tome da je nekome prihvatljivo da jedan deo stanovništva, a žene čine više od 50 odsto populacije, bude diskriminisan, trpi nasilje, nema iste mogućnosti za zaposlenje, zarađuje manje za isti rad, a pritom su obrazovanije. Da ne govorim o ženama na selu, samohranim majkama, Romkinjama, koje su žrtve višestruke diskriminacije“, ukazala je Mihailović.

„Kada shvatimo da jednaka prava ne ugrožavaju nikoga i da samo takvo društvo može da napreduje biće nam svima bolje“, poručila je potpresednica Vlade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar