Zorana Mihajlović Foto:TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE SRBIJE, MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENEGETIKE/ ZORAN PETROVIC

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ocenila je da je dobro što je Beograd još jednom potvrdio da je spreman za razgovore sa Prištinom i da ne želi konflikte, ali i da je tokom razgovora u Briselu jasno poslata poruka da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Mihajlović je na TV K1 kazala da se još jednom pokazalo da je Beograd spreman za pregovore i istakla da je važno da nijednog trenutka ne budemo mi ti koji će provocirati.

„Srbija je jedna stabilna država, jedna od najvećih u regionu, osećamo se kao lideri regiona i tako treba da se ponašamo“, kazala je Mihajlović.

S druge strane, kako navodi, postoji provokativno ponašanje Prištine i to će trajati i zato uključivanje međunarodnih partnera nije loše.

Poslata je jasna poruka, naglašava Mihajlović, da Srbija Kosovo priznati neće, ali da želi da razgovara o budućnosti građana i njihovom životu, odnosno kako poboljšati uslove za život ljudima.

Na pitanje da li premijer privremenih prištinskih institucija Aljbi Kurti ima podršku SAD i EU da ne ispunjava potpisano, Mihajlović kaže da su ih oni podržali kada je reč o samoproglašenoj nezavisnosti, ali da se vremena menjaju.

„Nije sve isto kao što je bilo pre 10 godina. Međunarodnoj zajednici je sada jasno da pregovori moraju da se vode i da mora da postoji kompromis, bez obzira kakve bile lične želje. Srbija se za sve ovo vreme ekonomski i politički osnažila i nismo baš neki tamo pregovarač kome nije stalo do KiM, pokazali smo da nam je stalo i da sve radimo tako što vodimo računa o našim ljudima i našoj crkvi na KiM“, kazala je Mihajlović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar