Nekadašnji košarkaški reprezentativac Miroslav Mića Berić rekao je za portal Nova.rs da nije iznenađen što su njegovi nekadašnji saigrači Dejan Tomaševič i Željko Rebrača pristupili Srpskoj naprednoj stranci. I dodao, da bi ih upitao jedno pitanje "da li je sve to zbog interesa".

Neki vaši bivši saigrači (Dejan Tomašević, Željko Rebrača…) otvoreno su podržali i pristupili Srpskoj naprednoj stranci. Da li vas je to iznenadilo i šta mislite o tome?

Iskreno, nije me iznenadilo. Oni su mnogo ranije dali svoje potpise i imena SNS, bilo je to pre godinu i po dana. Međutim, to tada nije imalo tako veliki odjek, pa su oni sve morali da ponove. Za mene je najodvratnije što se taj “prelazni rok” u SNS počeo odigravati u maju, kad je čitav srpski narod bio u šoku zbog nezapamćenih tragedija. U tom trenutku, kad je čitava zemlja u žalosti, kad je hiljade ljudi na ulicama koji zahtevaju promenu sistema, vi javno istupate i podržavate taj sistem i time im dajete legitimitet. Da li ste svesni da smo mi ovde, u Beogradu, imali kontramiting protestu protiv nasilja. U tome su učestvovali moji bivši saigrači, neki teniseri.. Taj momenat za mene je bio, da ne upotrebim neku težu reč – izuzetno ljigav.

Kad biste negde sreli te vaše bivše saigrače, šta biste ih pitali?

Da li je sve ovo zbog interesa?

PROČITAJTE JOŠ:

A ako bi odgovor glasio “morao sam”, kako biste reagovali?

Isto bih im rekao. Rekao bih im da to ne podržavam. Šta je pod moranjem? Šta znači “morao sam”? Jedino bih mogao da razume da je u pitanju, na primer, zdravlje deteta i da ti moraš da biraš da li da pomogneš svom detetu… Sve drugo je smešno i neprihvatljivo. Svako nosi breme svojih odluka i vreme će pokazati koliko je ono za sve nas pojedinačno. Ali ako već razgovaramo o tome, mogu da vam kažem da bi ih pitao baš ono što je i Peđa (Drobnjak prim.aut) pominjao – da li su zadovoljni i srećni, da li veruju u ono što rade? Ponavljam, do moje glave ne dopire kako neko može u trenutku najveće tragedije koja je zadesila ovo društvo tako nešto da uradi. I zato ponavljam – u ovakvim slučajevima uvek je u pitanju lični interes.

Dakle, zbog tog interesa je moguće da bivši reprezentativac Dejan Tomašević učestvuje u kupovini glasova i poziva predsednika “da uradi put ljudima”, a oni će glasati za njega.

Verovatno na fakultetima kad uče o ovakvim stvarima uzimaju ovakve slučajeve za primer kako izgleda kupovina glasova. Mislim da se taj put upravo sad radi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare