FOTO TANJUG/ MDULS/ Katarina Vasiæ/ bg

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog potpisali su danas jednogodišnje sporazume o saradnji sa osam institucija, kako bi se stvorili uslovi za radno angažovanje Roma.

Potpisnici sporazuma su Gradska uprava Kragujevca, Centar za socijalni rad „Dr Mihajlo Stupar“ Knjaževac, Predškolska ustanova „Dragica Lalović“ Bela Palanka, Kulturni centar Kruševac, Sportsko kulturni centar „Požega“, Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) – filijala Pirot, ispostava Bela Palanka, NSZ – filijala Bor i JKSP „Komstan“ Trstenik, navodi se u saopštenju.

U cilju unapređenja položaja Roma i Romkinja i njihovog većeg učešća u javnom i političkom životu, Nacionalna akademija za javnu upravu organizovala je Program stručnog osposobljavanja Roma za 2021. godinu.

Program je namenjen pripadnicima romske zajednice, sa ciljem razvoja i unapređenja njihovih profesionalnih kompetencija, kao preduslova za bolju zapošljivost u organima uprave.

***

BONUS VIDEO: Romi iz niškog naselja 12. februar i dalje bez struje, najavili novi protest u ponedeljak

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar