Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/bs

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je danas u Končarevu da parlament Srbije nikad neće glasati za nezavisno Kosovo.

Marković je danas u Končarevu prisustovao svečanom sečenju slavskog kolača povodom Svete trojice, čemu je prisustvovalo oko 250 ljudi iz Končareva i Jagodine.

Marković je kazao da je na Kosovu i Metohiji mnogo srpskih crkava i manastitra porušeno i da Albanci žele da otmu naše svetinje.

„Želim da pošaljem poruku Srbima na Kosovu i onima koji su proterani da mi koji smo godinama u parlamentu Srbije nikada nećemo glasati za nezavisno Kosovo. To vam garantujem“.

Iako se ogradio da nije trenutak za političke govore, jer je danas seoska slava, Marković je rekao da su neke velike sile pomogle aktulenoj vlasti u Crnoj Gori da izvrši udar na Srpsku pravoslavnu crkvu u toj državi.

Dodao je da Srbija poštuje evropske vrednosti kao što su standardi i ljudska prava, ali da nikada neće prihvatiti one vrednosti kojima bi „srpski domaćin i srpska porodica izgubili svoj identitet, a što nam nameću neke evropske zemlje“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare