Marko Vidojković Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Marko Vidojković je u novoj epizodi podcasta Snaga uma na Nova.rs govorio o svom životu uz stalne pretnje smrću, ali i o trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji, kao tvorac kovanice „novo normalno“ u srpskoj politici misleći na period nakon sastanka Vučića i Đilasa nakon kog je usledio „prekid medijske paljbe“ po svima koji javno kritikuju dela vlasti.

„Za novo normalno je zadužen nenormalan čovek Aleksandar Vučić, hajde da se ne lažemo. Zato je i novo normalno privremeno. Mi se nažalost nalazimo u situaciji u kojoj ne znamo koliko mu zapadnih delegacija dođe nedeljno. Njemu dnevno dolaze ljudi, jer znaju da pričaju s ludakom, kom stalno moraju da zavrću ruku. Mi smo autobus koji vozi ludak dok volan drži u zubima. Tako danas izgleda Srbija. Mi smo taj autobus sa šest miliona putnika koje vozi ludi Vučić, sa ruskom letačkom kacigom, stavljenom naopačke, da ne može ni da vidi kuda vozi. I sad je njemu neko došao i skinuo kacigu. On sada vidi kuda vozi, ali je i dalje u ludačkoj košulji, i dalje drži volan u zubima. Njemu zaista treba pomoć i od Đilasa, i od Porfirija i od svih nas“, rekao je Vidojković i dodao da već duže vreme govori i iskreno misli da Vučić nema druge pomoći osim nas.

Nemamo nikoga osim Vučića, a nema ni on nikoga osim nas

„Isto tako, mi nemamo nikoga osim Vučića, to je jasno kada pogledamo kakva nam je opozicija. Problem sa našom opozicijom je taj što oni pre svega razmišljaju o glasovima i javnom mnjenju, koje je debelo nacionalistički i proruski naštelovano. Dakle, opozicija nam je potpuno umrtvljenja, onemogućena da funkcioniše prozapadno, prodemokratski i prograđanski, zato što će neki tamo nacoš da popi*di zbog toga. Dakle, jedino što može da se sklepa je SNS, gde vidimo da postoji neko B krilo u SNS-u koje deluje normalnije – Jugović, Šormaz, Stefanović, Zorana Mihajlović – oni su i dalje SNS ali je jasno da sa njima može da se komunicira, i koji mogu da naprave vladu sa manjinama ili SPS-om. Za SPS smo videli da mogu da funkcionišu i prozapadno i proruski. Njima je bitno ko im da lovu. Treba da sačekamo da se formira Skupština i da se formira nova Vlada, pa da vidimo koliko je zaista ovo novo normalno“, rekao je Marko Vidojković.

Kriminalom do normalnog života

„U poslednjih 10 godina se namerno promovišu kriminal i korupcija kao dominantan i poželjan način života, kao nešto što će ti sigurno omogućiti normalan život. Ako si u stranci, onda si se već koruptivno zaposlio i to je najniži novo kriminala. Onda idemo dalje, neko se i zaista bavi kriminalom kao što je uterivanje glasova koje već jeste kriminal, pa idu šverc, ubistva, sečenje nogu ljudima i šta se sve i dalje radi. Bez obzira na prekid ove paljbe, sve se to u Srbiji i dalje radi. Zato ne može novo normalno da bude normalno. Zeza me Kulačin da sam promoter tog novog normalnog, ali nisam. Ja samo pokušavam da registrujem da se pokušava da se stvori novo normalno. Nisam ni influenser. Influenseri su Vučić, Đilas i Porfirije“, primetio je Vidojković uz mnogo smeha i osvrnuo se na medijske izveštaje o navodima Evropske obaveštajne službe u kojima stoji da bi „Porfirije, Vučić i Đilas“, mogli da okrenu Srbiju Zapadu.

Zbog pretnji smrću smo se ugojili ko mečke 

Kako je podvukao, on Vidojković o novom normalnom govori iz ugla nekoga ko je živeo u potpuno nenormalnim uslovima.

„Meni je rečeno – nemojte sada dok traje kampanja ni ti ni žena da izlazite napolje, jer ovi imaju i meksičke metode, možda će neko naciljati nju, a ne tebe. A dve nedelje traje kampanja. Tako mi je rečeno – nisu ovo junačka vremena, ovo su meksičke metode, oni seku jedni drugima glave i noge, nije isključeno da će ići na člana porodice. Tada je moja keva blindirala vrata, a žena je sa mnom otišla u kućni pritvor. I oboje smo se pretvorili u mečke u kućnom pritvoru, jer sediš po ceo dan gajbi. I to ne traje dve nedelje, jer posle dve nedelje dođu nove i kažu ti isto. Sa četrdeset pretnji smrću se ne saživiš, umreš sa tim, odeš iz zemlje…“, objasnio je Marko Vidojković situaciju u kojoj već predugo živi i on i njegova porodica uz objašnjenje da je taj baš težak period počeo još prošlog leta.

„Najvažnije je da te izlude i da te upropaste psihofizički. Psihički ne mogu toliko da te upropaste, ja sam već načet, ali fizički mogu da te upropaste. Onaj koji leži u zatvoru ima dve šetnje dnevno, po sat vremena. Meni je rečeno da sedim gajbi, da ne idem ni u samoposlugu. Hranimo se dostavom koja se ostavlja ispred vrata, beskontaktnom . Na vratima ne piše ništa, ne naručujem ja. Polako, ni ne primetiš kada si ušao u sve to, onda se pogledaš u ogledalo i vidiš da si ko mečka“, rekao je Marko u novoj epizodi podcasta Snaga uma i priznao da se ne seća više života u kom je bezbrižno mogao da izađe i prošeta uveče po gradu.

BONUS VIDEO – Podcast Snaga uma: Marko Vidojković

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar