Marinika objavila video SNS batinaša s ekipom Velje Nevolje

Politika 14. feb. 202111:06 > 11:17
Podeli:
Foto: Twitter / Marinika Tepić

Potpredsednica Stranke slobode i prave Marinika Tepić objavila je snimak sa inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, na kojem se vide osobe za koje je napisala da su pripadnici navijačke grupe Velje Nevolje koji su nedavno uhapšeni.

„Ovo je tvoj SNS batinaš sa ekipom Veljinih davitelja na tvojoj inauguraciji. Isti koji ti čuva leđa u Novom Pazaru,Valjevu. Jer samo su tvoji sa Veljinima mogli ovako da komanduju dok policija gleda i ćuti! I dobija naređenje da ode“, napisala je Tepić uz snimak i poruku za predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na snimku se vidi muškarac u crnoj majici koji komanduje drugom visokom muškarcu da proveri osobu u naočarama, koju kasnije i zaustavljaju.

Može se videti i policija kako stoji u pozadini dok oni zaustavljaju ljude.

Nedavno je i član Glavnog odobra Demokratske stranke  Srđan Milivojević izjavio da su uhapšeni članovi grupe Veljka Belivuka bili uključeni u svečanost inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića 2017. godine, kada su, kako tvrdi, pred kamerama počinili više krivičnih dela.

Pročitajte još:

Bojana Jovanović, novinarka istraživačkog portala KRIK, takođe je ukazala da je inauguracija predsednika dokaz da je postojala veza između Belivukove grupe i SNS-a.

“Jedan od članova te grupe bio je obezbeđenje na inauguraciji predsednika. Utvrdili smo da je član Belivukove grupe. I to je učestvovao baš u onom nasilnom incidentu, kada su izvođeni fotoreporteri i novinari. Bukvalno su izneti sa inauguracije. Tada se oglasila SNS i rekla da su te osobe, koje su izvele ljude, bili zapravo redari stranke. To ukazuje da postoji veza između političke partije koja je na vlasti i grupe koja se inače bavila poslovima obezbeđenja”, rekla je Jovanović.

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i pripadnici njegove kriminalne grupe uhapšeni su u velikoj akciji MUP i BIA 4. februara.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar