Savo Manojlović Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) dostaviće danas u 12.01 Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podatke o kolektivnom glasanju i drugim krivičnim delima na poslednjim izborima. Predsednik tog udruženja Savo Manojlović izjavio je da je reč o slučaju koji se dogodio u Ubu, sa snimka sa društvenih mreža, na kome se vidi kako je biračima sugerisano za koga da glasaju a istovremeno je bila povređena tajnost glasanja.

„Znamo i ime osobe i koje je biračko mesto, dakle u pitanju je konkretan slučaj. Podatke ćemo predati tužilaštvu u Beogradu koje po zakonu ima obavezu da ih prosledi nadležnom tužilaštvu u Ubu“, kazao je Manojlović.

On je rekao da UZUZ predaje podatke zato što tužilaštvo nije reagovalo po službenoj dužnosti, iako je snimak bio u javnosti.

„Prema stepenu društvene opasnosti ne postoji ništa bitnije za sistem. Sistemski se prekraja izborna volja građana, to je pucanje demokratije“, rekao je Manojlović.

Prema njegovim rečima UZUZ je reagovao na taj način i zato što „tužilaštvo spava kada su takvi slučajevi u pitanju, a hapsi ljude s obrazloženjem da su psovali policajca i režim na poslednjim protestima“.

„S jedne strane imate policijsku brutalnost, većini (uhapšenih) se smešta i ne istražuje se policijska brutalnost a sa druge strane imate snimak na koji tužilaštvo ne reaguje iako se ženi koja treba da glasa krše sva prava, i nikoga nije briga što u celoj državi nema zaštite izbornog prava“, kazao je Manojlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare