Savo Manojlović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Direktor kampanja Kreni-promeni Savo Manojlović objavio je da je pritvor do 30 dana za srednjoškolca uhapšenog posle protesta u nedelju tražio tužilac Nikola Pantelić, kod kojeg je Milan Radoičić izašao iz pritvora posle 24 sata.

Prema Manojlovićevim rečima, to je isti tužilac kod kojeg je Milan Radojičić posle incidenta u Banjskoj na Kosovu, kada su ubijeni jedan kosovski policajac i trojica Srba, izašao za manje od 24 sata.

“Kako to da uvek ovakvi predmeti dođu u ruke kod ovakvog ‘čoveka’?!”, upitao je Manojlović na društvenoj mreži Iks, prenosi N1.

Na ovog tužioca ukazao je i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, koji je u ponedeljak na N1 rekao da „ljude koji protestuju mirno krivično goni Nikola Pantelić, tužilac za slučaj Radoičića, dok njegov šef Nenad Stefanović u kafani ‘Majdan’ slavi Novu godinu“.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandar Ivanović, jedan od advokata privedenih posle protesta u nedelju, rekao je da je tužilaštvo za svih 38 uhapšenih tražilo pritvor do 30 dana i da se svima na teret stavljaju dva krivična dela – nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu i pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare