Tatjana Manojlovic
Tatjana Manojlović Foto:FoNet/Milica Vučković

Poslanica Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Tatjana Manojlović pozvala je odbornike Skupštine opštine Gračanica i predsednicu te opštine Ljiljanu Šubarić da ponište, kako je navela vrlo štetnu odluku o razmeni nepokretne imovine izmedju Opštine Gračanica i meštanina Redže Šošija.

Odlukom je predviđeno da Opština Gračanica razmeni nepokretnu imovinu sa Redžom Šošijem tako što će on opštini ustupiti svoj privatni put, odnosno ćorsokak u Čaglavici površine nešto više od 18 ari, a zauzvrat dobiti hektare opštinske zemlje na parceli, koja ima ukupno oko 17 hektara u blizini Gračaničkog jezera.

Pročitajte još...

Manojlović je na konferenciji za novinare podsetila i da je pre četiri godine Opština Gračanica deo teritorije poklonila Opštini Kosovo Polje.

„Tada je predsednik Srbije tvrdio da Srba tamo nema. Nije tačno da ih nema, ali ih je sve manje i manje, ali ih slične odluke destimulišu“, navela je Manojlović.

Upitala je „zašto o ovome ćuti Srpska lista, ćerka firma SNS i zašto ćuti Kancelarija za Kosovo i Metohiju, o čemu se radi“.

Navela je da se „slično dešava i u Štrpcu, već dugo“, rekavši da Brezovica nije ostala samo bez breza, već i bez Srba.

„Nikla su čitava novoizgradjena turistička stambena naselja, ali u njima Srba nema“, naglasila je.

Manojlović je podsetila da su presudom kosovskog Ustavnog suda Manastiru Visoki Dečani vraćena 24 hektara zemljišta, ali da lokalne vlasti i nakon šest godina „odbijaju da ga uknjiže“.

„Kadrovi Srpske liste svojim štetnim odlukama čine da se ova neprijatna situacija razreši baš patriotski, na najjednostavniji način, tako što Srba na tom prostoru neće biti ili će ih biti sve manje i manje. Tačno i to je možda jedan od načina da se problem reši: nema Srba, nema ni problema“, rekla je Manojlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar