Protest Srbija protiv nasilja Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović izjavila je da današnji protest "Srbija protiv nasilja" predstavlja upozorenje da se može biti još čvršći u odupiranju "bahatosti" vlasti.

Ona je u izjavi agenciji Beta na protestu istovremeno naglasila da „upozoravanje ne može da traje beskonačno dugo“.

„Ove slike, ova poplava koja se desila, snimci koji stižu iz cele Srbije – to je slikovit prikaz naše propasti, raspada Srbije pod ovom vlašću“, kazala je Manojlović.

Navela je da se sigurno neće odustati od zahteva i da današnji protest, kako je ocenila, predstavlja svojevrsno zaoštravanje obustavljanjem saobraćaja na autoputu kroz Beograd.

„Ovo mora da se završi što pre, ova bahata, korumpirana, nestručna i mafijaška vlast mora da se pošalje van političke scene“, rekla je Manojlović.

Dodala je da stavovi koje predstavnici vlasti iznose u javnosti čine da sve više ljudi bude odlučno da im se suprotstave i kako je kazala, usprotive „svemu onome što je nenormalno u Srbiji“.

Sedmi protest „Srbija protiv nasilja“ počeo je u centru Beograda, a nakon okupljanja ispred Skupštine Srbije, planirano je da učesnici šetaju Ulicom kneza Miloša do Mostarske petlje, gde će izaći na autoput i blokirati deonicu do Autokomande.

Ispred skupštine Srbije obratiće se javne ličnosti i „žrtve režima“ i ponovite zahteve protesta, među kojima su i smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS).

Traži se i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promovišu nasilje kao i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Protesti „Srbija protiv nasilja“ danas će biti održani i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije politički.

Protesti su počeli posle dva masovna ubistva 18 uglavnom mladih, 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i 4. maja u selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar