Foto: Instagram/mali_sinisa

Zbog čega građani Srbije plaćaju najskuplje gorivo u Evropi, zbog čega je hrana, kućna hemija, bela tehnika jeftinija u Italiji nego kod nas ili kako preživeti mesec sa 300 evra, samo su neka od pitanja koja su građani uputili ministru finansija Siniši Malom. On ih je danas pozvao da na Instagramu odgovara na pitanja o e-fakturi. Nekoliko sati nakon što su ih postavili, odgovor od ministra nisu dobili.

„Od danas zvanično krećemo sa novom rubrikom “Pitajte ministra finansija” na instagramu, gde ćemo početkom svakog meseca obradjivati jednu temu iz nadležnosti @ministarstvo_finansija… Prošle nedelje smo vas zamolili da nam predlažete teme, i najveći broj vas je predložio da prva tema budu e – fakture. Vaša pitanja u vezi sa e – fakturama možete da postavljate putem instagram storija, a u istoj formi ću i odgovarati, nakon čega će svaka tema biti sačuvana kao “highlights”. Čekam vaša pitanja! ?“, poručio je ministar finansija Siniša Mali.

Umesto o e-fakturama usledila su pitanja o potpuno drugim temama.

Tako je građane zanimalo kada će biti usvojen Zakon o frilenserima.

„Obećali ste radnu grupu, ništa se ne dešava. A godine izmiče…“

Građane je zanimalo i da li će doći do promene Uredbe o koeficijentima zaposlenih u organima lokalne samouprave.
„… Pre svega mislim na plate zaposlenih sa srednjom školom koji imaju plate na nivou minimalca, daleko ispod prosečne zarade…“, navodi se u pitanju.

Pitali su ga i za gorivo, cene …

„Zbog čega plaćamo najskuplje gorivo u Evropi? Zbog čega plaćamo najskuplju registraciju vozila u Evropi? Zbog čega plaćamo najskuplji tehnicki pregled u Evropi i zbog čega se samo kod nas radi svake godine?? Zbog čega je hrana, kućna hemija, bela tehnika…jeftinija u Italiji nego kod nas??“

Ni nekoliko sati nakon što su postavili pitanja odgovore od ministra finansija nisu dobili.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare