Sudeći prema objavama na Tviteru, poslanici i funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) društvene mreže najčešće koriste da bi napadali opozicione prvake. Ne štede naprednjaci jezik i tastaturu da bi vređali i satanizovali opoziciju, što pažljiviji korisnici Tvitera mogu svakodnevno da vide, uoče i uvere se koliko je "zagađen" onlajn prostor koji koristi deo ovdašnjih političara na vlasti.

Nedavno je predsednik pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš na Tviteru napisao da Vučić bulazni da je napravio Hram Svetog Save i da je prodao Kosovo.

„Majkane, znaš ti da nije tema to što bulazniš da si ti napravio hram. Navikli smo. Svi znaju da je tema to što si predao Kosovo, a podmićuješ navijače i pojedice u vrhu SPC da ti ne zanovetaju oko toga. Kad pomisliš da sve može parama, gotovo je. Čitaj malo, samo pričaš“, naveo je Ponoš nedavno u tvitu.

Odmah nakon toga odgovorila mu je narodna poslanica i istaknuta članica SNS Nevena Đurić koja na Tviteru odgovorila bivšem predsedničkom kandidatu.

„Majkane, tako ću slatko da ti iščupam uši za sve tenkove i srpsku vojsku što si uništio! Odzvanjaće ti – zauvek! Bruko i sramoto, ti ćeš o parama: za iste bi dušu crnom đavolu prodao!“, napisala je na Tviteru Nevena Đurić.

„Veće kurve od tebe dezerteru, Srbija nije na svojo koži osetila“

Samo par dana kasnije, Zdravko Ponoš je ponovo bio meta tviter napada Nevene Đurić.

„Veće kurve od tebe, dezerteru, Srbija nije na svojoj koži osetila. Možeš da se pohvališ samo jednim – da te, i dan danas, pamtimo kao najveću ništariju i lažovčinu koja je uništila sve čega se dohvatila u našoj vojsci. U svom bednom maniru – i danas lažeš. Ali uzalud – znamo te!“, napisala je Đurić.

Jango Langura nazvao Slobodana Georgieva „bugarskom spodobom“, poslaniku DS se obratio sa „svinjo debela“

Samo pre nekoliko dana, bivši poslanik i golman iz Gornjeg Milanovca na Tviteru je odgovorio uredniku vesti na TV Nova Slobodanu Georgievu i nazvao ga bugarskom spodobom i lažnim čovekom.

Osim njemu, Langura se nedolično obratio i poslaniku DS Srđanu Milivojeviću.

„Svinjo debela, dalje od jagnjeće brigade nikada nećeš stići, narod ti ne da ni cenzus da preskočiš, verovatno te zato tvoja stranka nije ni kandidovala za poslanika. Pazi da te sledeći put ne pomešaju sa veprom, pa da ne završiš ti na ražnju“, napisao je on.

Još jedna dama i poslanica iz SNS ne bira reči

Poslanica MIlica Nikolić nedavno je odgovorila na Tviteru članovima Narodne stranke koji su došli u Lazarevac na protest.

„Kao i uvek, i kuso i repato, a sve sa dna kace, gde god može da se lešinari, da se laže i sakuplja politički poen, tu su. Ne lažite narod, lopovčine. Niko ne prodaje EPS. Ne znate kako da se oduprete osnaživanju, pa lažete kako se prodaje“, navela je ona.

Mlada nada i poslanik imao šta da „poruči kriminalnom šljamu“

Poslanik i mlada nada SNS Đorđe Todorović skoro se obratio na društvenim mrežama Narodnoj stranci i naveo da se „odatle trubi o kriminalu“.

„Najodvratniji kriminalni šljam sjatio se u redove Vuka Jeremića, pa odatle trubi o kriminalu. A u družini, ne zna se koji je od kog gori. Osuđena lopurda i lažov iz Trstenika, probisvet sa zatvorskim stažom iz Novog Sada i šlag na torti: belosvetski ološ šef stranke i klana“, naveo je Todorović.

Još jedna narodna poslanica, Olja Petrović vređa opoziciju

Ni narodna poslanica Olja Petrović nije štedela kolege iz opozicije.

„Žuta bagra govori bez srama o teškom životu, kao da je narod zaboravio da su upravo oni ostavila pola miliona ljudi bez posla i parčeta hleba, da su oni ti koji su katančili fabrike i sprovodili pljačkaške privatizacije da bi nezasito punili svoje džepove. Ne vređajte građane, navela je ona.

Tviter rasadnik uvreda, ništa bolje nije u Skupštini 

Da nije samo Tviter rezervisan za uvrede od strane potvrđuje da ni Skupštini Srbije nije bolji vokalubar, naprotiv. Među vodećim perjanicama SNS je šef naprednjaka u Skupštini MIlenko Jovanov koji kolege naziva pijanicama, ološem ili ustašama.

Nedavno je Jovanov verbalno napao i poslanika Zavetnika Zorana Zečevića kome je poručio da sisa srednji prst.

Milenko Jovanov

To što sisaš srednji prst, to se zabavljaš kod kuće tako. To što ga stavljaš u usta, pa ga vadiš napolje brzo, možda ti prija za zube, pošto cuclu nemaš. Ali kod kuće, a ne ovde. Sisaj prst kod kuće, a možeš posle da daš prst da ti posisaju i sinovi, pa se vrtite u krug sa tim sisanjem. A ne da pokazuješ ovde poslanicima. To što si pretio, pretio si, ne plaši te se niko. Sve inspekcije će da te posete, zato što je vreme da i ti odgovaraš u ovoj zemlji. Dosta je bilo tvog kabadahijskog ponašanja, ne boji te se niko. Ni tebe, ni tvojih sinova“, rekao je, između ostalog, Jovanov.

BONUS VIDEO: Jovanov urlao na poslanike Demokratske stranke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare