Zoran Lutovac Foto:Milica Vučković/FoNet

Poslanik koalicije "Srbija protiv nasilja" i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da bi umesto formiranja vlade, vlast trebalo da zbog izborne krađe raspiše izbore na svim nivoima.

Komentarišući navode predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića o razlozima zbog čega još nije formirana nova vlada, Lutovac je agenciji Beta kazao da postoji samo jedan prihvatljiv odgovor i na desetine izgovora zašto bi trebalo da se odloži formiranje vlade.

„Jedini pravi odgovor jeste osporavanje legalnosti i legitimnosti izbora na osnovu kojih bi vlada trebalo da se formira. Sve ostalo su izgovori“, rekao je Lutovac i naglasio da ne može vlada da se formira na osnovu izborne krađe u decembru.

PROČITAJTE JOŠ...

Predsednik SNS Miloš Vučević kazao je da „zbog terorističkog napada u Moskvi, pitanja bezbednosti, ukidanja dinara na Kosovu i Metohiji i daljih pritisaka, odnosno procesa prijema tzv. Kosova u Savet Evrope, nisu imali uslove da se bave formiranjem nove vlade“.

„Verujem da ćemo u narednih sedam, 10, 15 dana videti jasne konture buduće vlade i da ćemo o tome obavestiti javnost. Nismo zakasnili, zato i postoje zakonski rokovi od 90 dana za formiranje vlade. Niti je to presedan, niti je to nešto neobično u političkom životu, ne Srbije nego u Evropi i čitavom svetu. Znači, nigde nismo zakasnili, vlada obavlja svoje redovne zadatke“, rekao je Vučević za RTS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare