Zoran Lutovac Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Građani Srbije su danima izloženi medijskom maltretiranju od strane režima koji želi da šokantnim fotografijama prikrije uzrok svemu tome – a to je sukob između političkog krila organizovanog kriminala i vođa kriminalne grupe, kaže za Nova.rs Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke.

„Sramotno je što sada odgovornost žele da prebace na opoziciju koja je bila na udaru ovog klana upravo po instrukcijama političkog krila organizovanog kriminala stacioniranog u vrhu vlasti“, navodi Lutovac.

„Osim što su kontrolisali navijače Partizana i sprečavali ih da pogrdno skandiraju na račun sadašnjeg predsednika Srbije, pripadnici ove grupe odrađivali i druge prljave poslove za vlast, o čemu se već pisalo i govorilo: zavođenje reda na inauguraciji predsednika, učestvovanje u diskreditovanju demonstracija ili što je manje poznato široj javnosti – upad u opštinu Vladimirce 2016. godine kako bi se naprednjaci instalirali u opštinsku vlast mimo volje birača“, kaže lider DS.

On dalje objašnjava da sada ti isti koji su ih stvorili po modelu “drž’ te lopova” peru ruke i krivicu prebacuju na druge uz pomoć medijske propagandne mašinerije.

„Na ovom primeru se jasno pokazuje zbog čega režim Aleksandra Vučića ne želi da oslobodi medijski prostor. Mrak je najgušći pred zoru, a zora će svanuti tek ako se udružimo svi koji ne pristajemo da se Srbijom i dalje upravlja uz pomoć proizvodnje straha i laži. Naša je obaveza da sopstvene interese podredimo javnom interesu, a nema većeg javnog interesa od smene kriminalizovanog režima Aleksandra Vučića“, kaže Lutovac.

U tekstu koji je objavio istraživački portal KRIK,navodi se da je Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje negirao da je ubica.

Iz transkripta sa saslušanja koji je objavio KRIK, može se videti da je Belivuk govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Ispričao je da su mu Vučić i njegovi saradnici tražili više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“.

BONUS VIDEO: Demonstracije ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare