Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Medija centar Beograd

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je u intervjuu za list Nova da sa svojim koalicionim partnerom, liderom SSP Draganom Đilasom, nije razgovarao od njegove najave da će videti sa Aleksandrom Vučićem.

„Poslednji put smo razgovarali posle njegove najave da bi se mogao videti sa Vučićem. Tu se nismo složili. Mi u DS-u smo smatrali da to nije dobro i više puta smo obrazložili zašto tako mislimo“, rekao je Lutovac.

Uprkos tome, ocenjuje da su njihovi odnosi korektni.

„Uvek smo imali korektne odnose, i kad smo se slagali i kada se nismo slagali“, navodi Lutovac.

S obzirom na to da je tema Đilasovog i Vučićevog razgovora bilo ponavljanje beogradskih izbora, predsednika DS smo pitali i kakav je njegov stav po tom pitanju.

„Opozicija je po prirodi stvari uvek za izbore. Novi beogradski izbori treba da budu raspisani najpre zato što izborni proces nije bio valjan i demokratski, a potom i zato što su Beograđani većinski glasali za one koji ne čine sadašnju vlast. Ali ti novi izbori moraju biti održani u sasvim drugačijim okolnostima: sa slobodnim medijima, demokratskim procedurama, bez pritisaka i ucena i bez fantomskih birača, „bugarskih vozova“, i niza drugih nepravilnosti koje su omogućavale dosadašnjoj vlasti da ostvaruje znatno bolji rezultat nego što je stvarno raspoloženje građana“, rekao je Lutovac.

BONUS VIDEO: Lutovac: Sumnjam u dobre namere Aleksandra Vučića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar