Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac pozvao je danas opozicione partije, pokrete, udruženja i građane na jedinstvo u borbi za slobodne izbore i promenu vlasti.

Lutovac je na radnoj i izbornoj skupštini DS, na kojoj je on jedini kandidat za predsednika te političke partije, rekao da opozicione stranke i pokreti u DS imaju pouzdanog partnera oko zajedničkog cilja – „normalizacije političkog i svakog drugog života u Srbiji“.

On je rekao i da građani od danas „imaju za koga da glasaju“ i da će DS raditi isključivo u njihovom interesu.

Lutovac je zahvalio članovima DS što su očuvali stranku i što su, kako je rekao, „sačuvali nadu da su promene moguće“.

On je naglasio da će se odluke u toj stranci od sada donositi unutar stranke, putem debata, a ne kao ranije, kako je naveo, „u kafićima i uskom krugu“.

„Javni interes je u prvom planu, a ne lični i više nema večitih funkcionera“, rekao je Lutovac. Lutovac je istakao i da će mediji u DS imati saveznika i da više neće biti tabu tema za informisanje građana.

Na skupštini Demokratske stranke u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ danas će biti izabran predsednik, pet potpredsednika, kao i 40 članova stalnog sastava Glavnog odbora stranke.

Jedini kandidat za predsednika je sadašnji predsednik stranke Zoran Lutovac, a za pet potpredsedničkih mesta se prijavilo sedam kandidata, medju kojima je i Dragana Rakić, koja trenutno obavlja funkciju potpredsednice i zamenika predsednika stranke.

Istog dana pre izborne skupštine, biće održana i radna skupština na kojoj će biti usvojen novi statut Demokratske stranke.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar