Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednik Gradske izborne komisije (GIK) Beograda Zoran Lukić izjavio je da će predložiti da glasački listići na beogradskim izborima budu bele boje, kao i prethodnih godina, dok će Republička izborna komisija (RIK) za listiće predsedničkih i parlamentarnih izbora najverovatije izabrati sivu i plavu boju.

Lukić je za Radio-televiziju Srbije rekao da će birači moći da glasaju isključivo sa važećom ličnom kartom ili pasošem, kao i da svako može da proveri da li se nalazi u biračkom spisku ili putem interneta (birackispisak.gov.rs), ili odlaskom u opštinu, prenosi N1.

Prema njegovim rečima, prema iskustvima iz ranijih godina u prvih sedam dana od raspisivanja izbora prijavi se šest do osam lista, nakon čega usledi pauza, pa pred same izbore ponovo bude „navala“.

Lukić je naglasio i da će svaka proglašena lista imati pravo da predloži po jednog člana i jednog zamenika za prošireni sastav GIK-a.

Izjavio je i da bi izborne liste Socijalističke partije Srbije za parlamentarne i gradske izbore trebalo da budu proglašene večeras, jer, kako je kazao, ispunjavaju sve uslove, a da je do sada jedino proglašena lista Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO: Nenad Čaluković Budućnost se bira na izborima, a ne na tviteru

Nenad Čaluković Budućnost se bira na izborima, a ne na tviteru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar