Foto: Printscreen/Instagram/zeljkomitrovic

Predsednik Srpskog pokreta "Dveri" Boško Obradović prokomentarisao je najnoviji mjuzikl pod nazivom "Lucifer" u režiji vlasnika Pinka Željka Mitrovića, ističući da predstavlja još jedan korak u izvrgavanju ruglu i vređanju verskih osećanja hrišćana u Srbiji, kako pravoslavnih tako i rimokatolika.

Saopštenje Boška Obradovića prenosimo u celsoti.

„Najnoviji mjuzikl u režiji vlasnika SNS TV ‘Pink’ Željka Mitrovića, pod nazivom „Lucifer“, predstavlja još jedan korak u izvrgavanju ruglu i vređanju verskih osećanja hrišćana u Srbiji, kako pravoslavnih tako i rimokatolika. Time se krši i Ustav Srbije koji u članu 49. jasno kaže: ‘Zabranjeno je i kažnjivo svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti’.

PROČITAJTE JOŠ:

U Srbiji se mora konačno privesti zakonu Željko Mitrović i vladajući režim čija kulturna politika ima oličenje u skarednom TV PINК i njegovom „Luciferu“. Zar je ovom Vučićevom tajkunu sve dozvoljeno, pa i vređanje nacionalnih i verskih osećanja? U ovom konkretnom primeru, nešto što najveći medijski trovač u Srbiji pokušava da predstavi kao umetnost, sa tim nema nikakve veze jer se bavi ruganjem Bogu i ismevanjem kako Isusa Hrista, tako i sveštenstva i monaštva.

Apelujemo na nadležne državne institucije da ne dozvole ovu skandaloznu i antihrišćansku predstavu i da konačno stanu na put svim sadržajima koje u javnost plasira vlasnik SNS TV „Pink“, a koji promovišu nasilje, nemoral, blud i vređanje verskih osećanja. Ukoliko oni to nisu u stanju, Srpski pokret Dveri i naše Nacionalno okupljanje garantuju da će, kao buduća vlast, zabraniti takve vidove medijskih sadržaja koji promovišu i podstiču negativne društvene vrednosti i najgore ljudske osobine“, navodi Obradović.

BONUS VIDEO: Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika: Gradski prevoz i parkiranje su prioriteti, Sajam ne sme da se ruši

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar