Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da, ukoliko se bude menjala vlasnička struktura Naftne industrije Srbije (NIS) koja je u vlasništvu ruskog državnog preduzeća Gaspromnjeft, u taj proces mora biti uključena i pokrajinska administracija.

Mlađen Malešević iz Saveta za budžet i finansije LSV-a naveo je u saopštenju za javnost da se 95 odsto vrednosti imovine NIS-a nalazi na teritoriji Vojvodine i ocenio da se opet pokušava trgovati imovinom građana Vojvodine.

„Zahtevamo da se pitanje statusa i poslovanja NIS-a, kao i njenog daljeg razvoja, mora rešavati u interesu građana Vojvodine i Srbije, a ne u interesu stranih država i kompanija, ma koje one bile i odakle dolazile“, naveo je Malešević.

Dodao je da posebnu pažnju treba posvetiti zaštiti interesa opština i gradova na čijim se teritorijama vade nafta i gas, kako novi vlasnik NIS-a ne bi „zavlačio ruku u džep Vojvođana po privilegovanim uslovima, kao što radi Gaspromnjeft“.

„Smatramo neophodnim učešće predstavnika pokrajinske administracije u rešavanju problema vezanih za NIS, kako bi se ispravila višegodišnja šteta naneta Vojvodini“, naveo je Malešević.

BONUS VIDEO – Uporedne cene goriva u Srbiji i regionu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook

Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar