Bojan Kostreš Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom (SNS) na predstojećim lokalnim izborima.

Demokratizacija i modernizacija zemlje nemoguća je sa SNS, jer je ta politička opcija u potpunosti udaljila Srbiju od njenog evropskog puta i ustanovila politički sistem koji više nalikuje autoritarnim državama kakve su Rusija ili Belorusija, navodi se u saopštenju Lige.

PROČITAJTE JOŠ:

Članovi Glavnog odbora usvojili su i dokument „Pravedni izbori – put ka demokratskoj Srbiji“, kojim se traži obezbeđivanje standarda za fer i slobodne izbore putem izmene izbornih propisa, ali i obezbeđivanja uslova za adekvatno sprovođenje propisa, dodaje se.

Tim dokumentom predviđa se organizacija Srbije u pet izbornih jedinica, vremensko odvajanje lokalnih i pokrajinskih, parlamentarnih i predsedničkih izbora, formiranje komisije za sprovođenje verifikacije biračkih spiskova, kao i neophodnost obaveze da nosilac izborne liste mora biti kandidat na izborima, navodi Liga.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare