„Lokalnim odborima DS nude 10.000 evra da izađu na izbore“

Politika 10. mar. 202023:38
Podeli:
Foto:N1

Istraživač u Institutu za fiziku u Beogradu izjavio je da je, prema njegovim saznanjima, Demokratska stranka (DS) pod velikim pritiscima "sa strane" zbog odluke o bojkotu izbora.

„U pitanju je podmićivanje Glavnog odbora stranke, nekim članovima tog tela nudi se 1.000 evra da se ne pojave na sednici, a lokalnim odborima DS nudi se i do 10.000 da se otrgnu od stranke i izađu na izbore“, kazao je Prvanović na TV N1.

Naveo je da se demokrate sve više sučavaju sa pritiscima kako se zahuktava kampanja bojkota.

„U pitanju je podmićivanje članova Glavnog odbora DS-a, koji treba da se desi u subotu, nekim članovima GO nudi se hiljadu evra da ne bi došli na sednicu i da ne bi bilo kvoruma, a na drugoj strani, lokalnim odborima nudi se 10.000 evra da se otrgnu od stranke i da izađu na izbore“, rekao je on.

„Mislim da je neophodno da građani urade nešto što nikada do sada nisu uradili, a to je da se horizontalno povezujemo a ne vertikalno u okviru nekih stranaka. Neophodno je da pošten i pristojan svet u svim strankama, a takvih ima i u SNS-u i DS-u i ostalim partijama, da se udruži protiv hohštaplera i lopova u svim strankama, to je neophodno da bi Srbiji krenulo na bolje. Ja bih pozvao pristalice i simpatizere SNS-a da bojkotuju izbore, da utiču na rukovodstvo u svojoj stranci da se obezbede fer uslovi za izbore, da kažu da hoće da pobede u fer utakmici“, kazao je Prvanović.

Naglasio je da „ne treba biti lojalan stranci, već Srbiji i građanima“.