Pirot Foto:Južne vesti/ Lj. F.

Odsek za inspekcijske poslove pirotske Gradske uprave Pirota naložio je rušenje bilborda koji se nalazi na privatnoj parceli na ulazu u Pirot iz pravca Babušnice, jer, kako su naveli u rešenju, nema odobrenje nadležnog organa. Iako se bilbord tu nalazi godinama, a do nedavno je na njemu stajala i poruka Minstarstva zdravlja "Ostanimo kod kuće", njegovo rušenje je naloženo tek sada, kada se na njemu našao predizborni plakat Grupe građana "Najbolje za Pirot". Iz ove političke grupacije kažu da je to upravo razlog za rušenje.

Vlasnik bilborda je Živković Jovan iz Pirota koji živi u kući na čijoj parceli se bilbord i nalazi i kaže da on tu stoji 22 godine. Za to vreme na njemu su se, dodaje, nalazile razne političke poruke, pa i Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića, ali i državnih institucija.

Na istom bilbordu do nedavno je stajala i poruka Ministarstva zdravlja povodom epidemije koronavirusa, „Ostanimo kod kuće“, a njegovo rušenje je naloženo tri dana pošto je zalepljen predizborni plakat aktuelne opozicije i grupe građana koja je predala listu za lokalne izbore „Najbolje za Pirot“.

„Nekoliko dana nakon postavljanja došao je inspektor, napravio zapisnik i dobio sam rešenje za rušenje. Nije mi dao da donesem dozvolu za gradnju koju imam. Oni je nisu tražili u Opštini. Meni treba vremena da je pronađem, to je stara dokumentacija. Žaliću se. Oni nisu tražili odobrenje, samo su rekli da je nema“, kaže Živković.

Ipak, kako stoji u rešenju, inspekcija je utvrdila da vlasnik nije dostavio odobrenje za postavljanje bilborda, a proverom evidencije je utvrđeno da on nema odobrenje nadležnog organa Gradske uprave.

Živković ima jedan dan da bilbord sam ukloni, rok za žalbu je osam dana, ali žalba ne odlaže rešenje.

Da je njihova predizborna poruka razlog za rušenje bilborda koji tu stoji više od 20 godina, smatraju u Grupi građana „Najbolje za Pirot“.

„U predizbornoj kampanji jedino smo uspeli da dobijemo prostor za postavljanje bilborda na masivnoj metalnoj konstrukciji privatnog vlasnika na izlazu iz grada. Nekoliko dana nakon postavljanja platna bilborda bez naloga za inspekcijski nadzor, po službenoj dužnosti, komunalni inspektori po vanrednom inspekcijskom nadzoru donose rešenje privatnom vlasniku o uklanjanju celokupne konstrukcije“, objašnjavaju pirotski opozicionari.

Iz ove grupe građana potvrđuju da su se na istom bilbordu ranijih godina oglašavane mnoge političke opcije u predizbornoj kampanji i, kako kažu, to nikome nije smetalo.

Grupa građana „Najbolje za Pirot“ koja po prvi put izlazi na izbore u Pirotu, nastala je iz odbornika koji su izašli 2018. godine iz SNS, a Srpsku naprednu stranku na ovim izborima predvodiće Vladan Vasić nakon što se njegova „Koalicija za Pirot“ utopila u SNS.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

TAGOVI:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare