Dragoljub Ljubičić Mićko Foto:Ivan Dinić/Nova S

Glumac Dragoljub Mićko Ljubičić kaže da je falila Vlada, zbog "bisera" i svega što se izjavljuje. Za njega, kaže, "Vlada kontinuiteta" znači zapravo da "i dalje vlada onaj u kontinuitetu, koji je do sada i vladao". Navodi da u Srbiji postoji jedna debela, dugotrajna manipulacija.

Poslednjih deset godina se, navodi, izbori nameštaju i za to su „zaslužni temeljno i strahovito kontrolisani mediji“. Ocenjuje da ljudi u Srbiji spadaju u kategoriju dezinformisanih i neinformisanih, a da im je politika ogađena. Za opoziciju kaže da je kilava ali i odgovorna, jer ne može u stranu da stavi razlike dok se ne skloni „jedan od najdekonstruktivnijih, najlošijih režima u poslednjih deset godina“.

Ljubičić je rekao da je srećan što smo dobili novu Vladu.

„Vlada se rodi, to je za mene praznik. Znate kako – falila nam je Vlada, svi smo videli da nam je nešto nedostaje ovih nekoliko meseci. Ne u smislu vođenja države – ima ko da vodi državu. Nego fale ti ‘biseri’, te priče, to što se izjavljuje“, ocenjuje on.

Smatra da nije lako deset sati sedeti (u skupštini) i „pričati – ništa“, pa razume zašto „kolab, kolabor, kolaboriraju“.

Objasnio je i šta za njega znači „Vlada kontinuiteta“: „Sve ostaje isto, u prevodu to za mene znači – i dalje vlada onaj u kontinuitetu, koji je do sada i vladao“.

Zanimljivo mu je, dodaje, kako vladajuća stranka i dominantna skupštinska većina reaguje na to kad ima i nekih drugih glasova u Skupštini, jer su se odvikli od toga, odnosno „lepo su se navikli da mogu da pričaju koliko hoće“, bez prekida, dovikivanja, upada.

„Za dan-dva (ova), da mogu kao da bi se pobunili i resetovali – da se vratimo na ono kad nema nikog drugog. Što ne znači da je snaga opoziciona velika, ali dovoljno je da se neko pojavi ko drugačije misli, da to njima zasmeta. U prilog tome govori i ova priča oko Telekoma i SBB – da svaku rupu treba zapuštiti, da nijedna informacija koja nije pod kontrolom zvanične politike ne treba da prodre do ljudi. Manipulacija treba da ostane do kraja“, ocenio je Ljubičić.

Ljubičić kaže da mu cela ta priča deluje temeljno, promišljeno, planski, manipulativno…

„Nikom to ne deluje bizarno, a najmanje deluje bizarno onima kojima bi želeli da gledaju neke druge vesti“, kaže Ljubičić, dodajući da vesti United Medie, prema njegovom mišljenju, „nisu idealne, da niko nema idealne vesti“, ali da Nova S i N1 imaju drugačije vesti od onih koje se mogu videti na svim drugim stanicama.

„Zašto neko želi da zapuši svaku rupu, svako drugačije mišljenje – pa, verovatno zato što je to jedini siguran način da se ostane na vlasti na ovaj način na koji se vlada, a to je apsolutno, i još mnogo, mnogo dugo“, ocenio je.

Navodi da ne samo da se izbori nameštaju i da se njima manipuliše, već da postoji jedna debela, dugotrajna manipulacija koju „gomiletina državnih medija, ne samo elektronskih već i državnih tabloida“, sprovodi već minimum deset godina.

„Bilo je manipulacija i ranije, nije to nastalo sa ovim režimom, međutim, moram to da podvučem – ogromna je razlika između svih loših režima pre ovog i ovog. A naročito onaj desetogodišnji period pre ovog, koji takođe nije bio dobar – jer se nisu promenile sistemske stvari i za to treba najviše kriviti celu ekipu od 2000. do 2012. godine, jer taj najvažniji zadatak nisu obavili i zato su jako krivi… Ali oni su bili smenjivi. Za njihovo vreme, za tih 12 godina se nisu krali izbori. To je najvažnija razlika. Bilo je medijskih manipulacija, ne ovakvih i ovolikih, ali se ipak na izbore moglo izaći i takmničiti i pobedi onaj ko ima više glasova, u suprotnom ovi i ne bi došli na vlast. Poslednjih deset godina se nameštaju (izbori) i za to su zaslužni tako temeljno i strahovito kontrolisani mediji“, naglasio je Ljubičić.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – 24 minuta Analitičar Dragoljub Mićko Ljubičić (deo 5) 28.3.2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar