Rasim Ljajić Foto:Nemanja Jovanović

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić osudio je nedavne incidente ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, u kojima su učestvovali poslanici i pripadnici pokreta Dveri i kazao da je "u politici dozvoljeno sve, osim nasilja".

„U politici je sve dozvoljeno, osim nasilja. Možete da pribegavate i bojkotu, možete da protestujete, imate lepezu različitih aktivnosti, jedino nasilje nije dozvoljeno…Jer primena nasilja će se svima obiti o glavu, to vodi jedino radikalizaciji“, kazao je Ljajić u Danu uživo na N1.

On je apelovao da se situacija smiri i rekao da dve strane moraju da komuniciraju.

„Ukoliko nema komunikacije između dva podeljena dela društva, to nije dobro i nije dugoročno održivo. Zato mi apelujemo na očuvanje društvene stabilnosti. Meni je žao što prošlog leta vlast i opozicija, tokom onog dijaloga, nisu uspeli da se dogovore oko važnih pitanja u vezi sa izbornim uslovima. Mi smo predložili najpre izmenu izbornog zakona i mi smo sigurno da će do toga doći na kraju“, naglasio je Ljajić.

#related-news_1

Na pitanje kako će nastupati na predstojećim izborima zakazanim za 21. jun, Ljajić kaže: „Mi idemo na listu sa SNS, idemo u najboljoj veri da predstavimo ono što smo radili u proteklom periodu, da predstavimo planove šta će se raditi u narednom mandatu. Mislim da sasvim sigurno nećemo davati obećanja koja nećemo moći da ispunimo“.

Ljajić je dodao da će „ovo biti jako teška godina“, a takve će biti, prema njemu, i godine koje nas očekuju.

„Jer, razvoj Srbije ne zavisi samo od nas, već i od onoga što će biti ne samo u EU, nego na globalnom tržištu“, kazao je Ljajić, koji je i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar