Dobrica Veselinović, Đorđe Miketić, Djordje Miketić, Nebojša Zelenović, Radomir Lazović
Foto: Koalicija Moramo

Manuel Saracin, specijalni izvestilac Nemačke za Zapadni Balkan, susreo se danas sa predstavnicima koalicije "Moramo" u prostorijama Ne davimo Beograd. Susret je deo zvanične posete nemačkog izaslanika Srbiji, a dogovoren je prilikom nedavne posete Dobrice Veselinovića i drugih predstavnika Ne davimo Beograd Berlinu.

“Na sastanku je bilo reči o neophodnosti daljeg toka evropskih integracija Srbije i neophodnost usklađivanja spoljne politike sa EU. Pored trenutne krize sa energentima, razgovarali smo i o načinima da Srbija krene u trajno rešavanje zavisnosti i od stranih energenata, ali i od fosilnih goriva i poveća udeo obnovljivih energenata u ukupnoj potrošnji. Srbiji je neophodna pravična energetska tranzicija na obnovljive izbore energije”, poručio je Veselinović, a navodi se u saopštenju.

Predstavnici koalicije MORAMO su istakli da je za Srbiju važno usklađivanje spoljne politike sa EU, ali i podizanje standarda u oblastima kao što je borba protiv organizovanog kriminala, očuvanje životne sredine, slobodi medija, a možda i najviše u domenu smanjenja društvenih nejednakosti i podizanja kvaliteta života građana.

Sastanku su prisustvovali Dobrica Veselinović, Nebojša Zelenović, Đorđe Miketić i Radomir Lazović.

BONUS VIDEO Prvomajska šetnja koalicije Moramo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare