Foto: Shutterstock

Predstavnici Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za Leskovac održali su danas konferenciju za medije povodom početka treće godine od početka izgradnje gradskog trga za koji je , kada su radovi počeli, rečeno da će biti završen za 360 dana.

Jovica Stanković iz Narodne stranke smatra da če, s obzirom na brzinu radova, Gradski trg otvoriti neki novi gradonačelnik sa svojim timom.

„Mi smo još pre dve godine, kada je krenula rekonstrukcija, rekli da nismo protiv radova, ali da smatramo da ne treba uništavati zelenilo koje se tu nalazi. Smatramo da građani treba da procene da li ovi radovi vrede dva miliona evra njihovih para”, rekao je Stanković.

Podsetivši na izjavu gradonačelnika Gorana Cvetanovića da je za kašnjenje kriva firma koja izvodi radove, Stanković je rekao prvi čovfek grada neće uspeti da skine odgovornost sa sebe, jer je za kašnjenje radova isključivo kriv on ili neko iz njegovog tima.

Jelena Spirić iz Stranke slobode i pravde je kao glupost ocenila ograđivanje gradonačelnika od odgovornosti i njegovo svaljivanje krivice na izvođača radova, jer je upravo on protežirao tu firmu i sam je rekao da se samo ona prijavila na tender.

Istakla je da su Cvetanović i direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić na početku radova tu firmu okaraketrisali kao pouzdanu.

Saša Stojanović iz Demokratske stranke je podsetio na 1,1 milion evra utrošenih na renoviranje jedne leskovačke škole, gde su radovi takođe kasnili, ocenivši da su za te pare mogle da se napravi tri nove škole.

„Ministar poljoprivrede je obećao distributivni centar u Zelenoj zoni, iako su pre osam godina i Aleksandar Vučić i Cvetanović takav naš projekat proglasili greškom. Kruna njihove nekompetencije je ovaj nezavršeni trg, gde često nema nijednog radnika i gde investitor maltretira sve građane Leskovca”, rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, cena izgradnje jednog kvadrata u centru Beograda košta manje od cene kvadrata trga u Leskovcu, što je pitanje i za neke nadležne državne organe.

Petar Đorđević iz Pokreta slobodnih građana je rekao da je firma „Bauvezen“, koja izvodi radove na trgu, na crnoj listi republičke Uprave za nabavke, što je pokazivalo o kakvoj se kompaniji radi.

„Njen vlasnik je u prošlosti bio krivično kažnjavan za prestupe u privredi, radio je trgove u Nišu i Lazarevcu, pasarelu kod Ade u Beogradu, a pre tri meseca dobili su posao na rekonstrukciji pruge Prokuplje – Merdare. a imali su i ponudu Vlade Srbije da grade kovid bolnice u Kruševcu i Batajnici”, rekao je Đorđević.

Igor Jovanović iz Pokreta za Leskovac ocenio je da se pokazalo da je, nakon dve godine, leskovačka opozicija u svim svojim kritikama vezanim za trg bila u pravu, ali građani od toga nisu imali nikakvu korist.

„Ujdurma sa leskovačkim trgom je pokazala da smo centralizovana zemlja, neki bi rekli beogradizovana, a u stvari je sve pod kontrolom određenih interesnih grupa koje vršljaju po Srbiji”, rekao je Jovanović i dodao da iz te situacije može da se izađe samo promenom sistema i režima.

Bonus video – Leskovac paradajz grabljenje gužva narod beda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar