Foto: Marko Čonjagić/Danas

U ulaz zgrade redakcije Danasa ubačeno je više od 20 letaka na kojima su fotografije pojedinih lidera opozicije, zatim Franje Tuđmana, Alije Izetbegovića, uz logo Danasa, N1 i Nove S i natpis “Peta kolona”.

Sporni letak potpisan je sa „Konzervativni pokret Naši“.

Ovo nije prvi put da su redakcije Danasa i N1 na udaru „ubacivača“ letaka kojima se omalovažavaju i targetiraju novinari time što se nazivaju izdajnicima, petokolonašima ili antisrbima.

Najstrašnija pretnja stigla nam je u novembru prošle godine, kada je na službenu imejl adresu glavnog i odgovornog urednika Danasa Dragoljuba Petrovića, stigao mejl u kojem se preti novinarima, urednicima i kolumnistima Danasa „salvama metaka“ zbog, kako se navodi, naše uređivačke politike.

„Kao glavnom i odgovornom uredniku dnevnog lista Danas, osećam potrebu da vas obavestim da se vi i vaši novinari i kolumnisti nalazite u smrtnoj opasnosti od strane pojedninih krajnje desno orijentisanih struktura koje obitavaju iz senke, i tu pritom ne mislim na „mejnstrim“ desničare pod kontrolom SNS-a ili one desničare koji su vas nedavno presreli na ulici kod fontane na Slaviji prilikom davanja intervjua za hrvatski odeljak N1. Ti ljudi su mahom benigni, i najgora stvar koju bi od njih dobili je nanošenje lakših telesnih povreda“, pisalo je na početku tog pisma naslovljenog kao „Beogradski Šarli Ebdo“.

BONUS VIDEO: Draža Petrović: Zbog naše uređivačke politike stalno smo na udaru desničara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar