Radomir Lazović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd održaće sutra sednicu Skupštine, na kojoj će, između ostalog, razmotriti i učešće na narednim izborima. Predstavnik Ne davimo Beograd Radomir Lazović za Nova.rs kaže da odluka o izlasku na izbore još nije doneta, ali da se za njih pripremaju. Ono što se pouzdano zna jeste da će Ne davimo Beograd na izbore izaći samostalno ili udružen sa pokretima sa kojima već sarađuje, a predizborne koalicije sa političkim strankama ne dolaze u obzir. Jedina takva mogućnost jeste saradnja sa Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića.

Pokret Ne davimo Beograd zakazana je za sutra. Njihov predstavnik Radomir Lazović za Nova.rs kaže da će ona biti podeljena na dva dela.

„Skupština se dešava u osvit novih izazova za pokret koji je u prethodne tri godine duplirao podršku građana i sada predstavlja jednu od najjačih opozicionih snaga u Beogradu. Na radnom delu Skupštine biće predstavljeni izveštaji o radu pokreta, a na javnom će biti govora o planovima za borbe koje nam predstoje. Na javnom delu Skupštine biće održan razgovor “Beograd – dobar grad za sve” o planovima pokreta kako da oslobodimo Beograd, zaustavimo sve štetne projekte i izborimo se da on postane dobar grad. Takođe, biće predstavljena i “Povelja za dobar grad” koju je podržalo više od 150 javnih ličnosti“, kaže Lazović i dodaje:

„Javni deo programa Skupštine počinje u 19 časova, panel diskusijom “Beograd – dobar grad za sve”. Razgovaraćemo o planovima Ne davimo Beograd kako da se naš grad oslobodi i zaustave svi štetni projekti kriminalne vlasti, odnosno kako da se izborimo da Beograd postane dobar grad za sve koji u njemu žive, rade ili ga posećuju. U prethodnom periodu pokrenuli smo veliki broj poseta i komšijskih razgovora širom grada, ali smo podržali i veliki broj građanskih protesta i akcija, pa ćemo preneti iskustva i atmosferu sa ovih dešavanja. Biće ovo prilika da razgovaramo i o izbornim uslovima i pregovorima koji se odvijaju pod okriljem Evropske unije, o saradnji Ne davimo Beograd sa drugim organizacijama i najboljem načinu da se izborimo za pobedu na gradskim izborima i tako pokrenemo lavinu promena u celoj državi. Osvrnućemo se i na ohrabrujuće rezultate srodnih organizacija u regionu, kao što su URA iz Crne Gore i Možemo! Iz Hrvatske“.

Kad je reč o odluci o učešču na izborima, Lazović kaže da ona još nije doneta.

„Svakako se za njih spremamo, a videćemo da li ćemo na njima na kraju i učestvovati. Ono što se zna jeste da ukoliko odlučimo da učestvujemo na izborima Ne davimo Beograd će to uraditi samostalno ili u saradnji sa pokretima sa kojima već sarađujemo. Predizborne koalicije sa političkim strankama nećemo imati. Jedina saradnja je moguća sa strankom Nebojše Zelenovića, kako na gradskim, tako i na republičkim izborima“, navodi Lazović.

BONUS VIDEO: Demonstracije ispred Skupštine Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar