"Imamo tim koji zna kako da upravlja gradom na drugačiji način, u odnosu na ovo bahato i nasilničko ponašanje kakvo vidimo kod Aleksandra Šapića", kaže narodni poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović, nakon što je lista "Biramo Beograd" predala potpise GIK-u za izbore koji će biti održani 2. juna.

Lista „Biramo Beograd“ koji čine Narodni pokret Srbije, ZLF/Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije danas su predali potpise Gradskoj izbornoj komisiji.

Govoreći o tome, Lazović u Danu uživo na N1 kaže da će fokus te liste biti problemi Beograđana, a na pitanje da li će to biti moguće pokazati i rešiti te probleme, kaže:

„Moraće da bude moguće, jer ljude zanima kako mogu da poprave okruženje u kome žive, to su ključne teme. Saobraćaj je tema, naše računice kažu da se nekoliko godina u životu provede u prevozu, tako da je to važna stvar. Urbanistički haos u Beogradu takođe, namera ove vlasti da se svaka slobodna zelena površina zabetonira i da se izgradi zgrada koja dodatno opterećuje infrastrukturu. Zatim, tu je i problem zagađenja“.

Kako je rekao, lista „Biram Beograd“ ima tim „koji zna da upravlja gradom“.

„I to na drugačiji način, u odnosu na ovo bahato i nasilničko ponašanje kakvo vidimo kod Aleksandra Šapića. To bahato ponašanje prema građanima je isto kao ponašanje prema gradu i upravljanju gradom“, naglasio je Lazović.

Poslanik ZLF-a kaže da izborni uslovi nisu dobri, ali da ne sme odustati i da se mora boriti.

„Mi smo u konstantnoj kampanji, izborni uslovi nisu sjajni, ali evo, dobra vest je da će svima koji su u poslednjih godinu dana promenili prebivalište biti onemogućeno da glasaju na novom mestu prebivališta“, predočio je Lazović.

Lazović kaže i da razume ljude koji su razočarani i argumente koje svi oni iznose.

„Izborni uslovi nisu fer, ali možemo li da se sklonimo bez borbe, da prepustimo SNS-u sve… Pa ko je sprečio Arenu u decembru, mi smo je sprečili da se nastavi. To ćemo učiniti opet . Naši aktivisti su sprečili Arenu da nastavi da postoji, molim vas da to shvatimo. Ono gde nismo uspeli da sprečimo su mesta za koja nismo znali“, rekao je Lazović.

Dodaje da opozicija ima „ozbiljnu mrežu kontrolora“.

„Sutra će biti ta sednica na kojoj će se usvojiti izmene zakona… To će rešiti deo problema, neće rešiti sve, ali nastavljamo borbu dalje, i ja zato pozivam ljude da nam pomognu u tom procesu“, rekao je Lazović.

Na pitanje ima li vremena da radna grupa proveri birački spisak, kaže da je procena da za to treba pet dana.

„Pet radnih dana je procena da bi bilo potrebno da se napravi uvid u bazu podataka i da se isprati proces. Da li će on biti sproveden, ljudi će videti. Ovo je ozbiljan korak ka tome da osujetimo SNS da rade i ovu vrstu manipulacija, pored svih ostalih. Ovom izmenom zakona se sprečava deo malverzacija koje SNS sprovodi. Nećemo dobiti fer izbore zbog toga, ali će biti više fer“, zaključio je Lazović.

***

BONUS VIDEO – O čemu je bilo reči na skupštinskom kolegijumu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare