Radomir Lazović, Protest Srbija protiv nasilja Beograd građani ispred policijske stanice u Bulevaru despota Stefana Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Poslanik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je večeras na 11. protestu "Srbija protiv nasilja" u Beogradu da zahtevi tih građanskih skupova moraju biti ispunjeni.

Lazović je agenciji Beta rekao da se „zaista nada da će biti dovoljno snage u ljudima ili pameti u vlasti da se nešto uradi“.

„U suprotnom, ukoliko oni neće da ispune zahteve protesta, ispunićemo ih mi, opozicija, i moraćemo da ih očistimo sa političke smene i smenimo vlast kako bi se došlo do pozitivnih promena“, kazao je on.

Zahtevi protesta koje tehnički organizuje deo proevropske opozicije, su ukidanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi, gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje, smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, kao i uprave Radio-Televizije Srbije.

Lazović je rekao i da mu je žao što građani moraju da protestuju zbog takvih stvari, jer je, po njegovim rečima, normalno da se posle velikih tragedija napravi otklon od nasilja, posebno onog koje dolazi od televizija sa nacionalnom frekvencijom – Pink i Hepi.

On je napomenuo da je večeras 11. protest u Beogradu i dodao da je to manje važno koji je, ali da je, kako je kazao, očigledno da će biti potrebno „još puno puta da se borimo i stojimo zajedno“, kako bi se desile pozitivne promene u Srbiji.

***

BONUS VIDEO: Sudija Ivošević: Od sudije se očekuje da služi vladavini prava, a ne vladavini ljudi na vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar